FOTBAL ŞI BANI Milioane de euro, risipite în direct la TV

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 22 noiembrie 2011

Gigi Becali: "Nu jucăm nimic, nu pasăm nimic, dacă n-ai atacanţi adversarii nu se tem de tine".

Gigi Becali: "Nu jucăm nimic, nu pasăm nimic, dacă n-ai atacanţi adversarii nu se tem de tine".

  • document ataşat transferuri paguboase
    apasă aici pentru a descărca.

    Fotbal Club Steaua reprezintă un foarte bun exemplu de cum nu trebuiesc făcute afacerile în fotbalul profesionist. Transferuri păguboase, în urma cărora s-au pierdut zeci de milioane de euro, un perpetuu conflict cu suporterii care poate fi tradus de asemenea în termeni financiari, pierderea stadionului pe care echipa a evoluat în ultimii 35 de ani, dispariţia sponsorilor, performanţe sportive tot mai palide, acestea sunt câteva din contraperformanţele ultimilor 4 ani rea-lizate de formaţia roş-albastră. După o aventură europeană fără precedent în ultimii 20 de ani, atingerea semifinalelor Cupei UEFA, Steaua a înregistrat un recul fără precedent.

    Declaraţiile necontrolate ale patronului au produs pagube enorme, atât în ceea ce priveşte partea financiară, dar şi la nivelul imaginii clubului cu cei mai mulţi suporteri din ţara noastră. Fără nenumăratele sale intervenţii în direct la TV, cu siguranţă că lucrurile ar fi mers mult mai bine. Ultima ieşire de acest gen a avut loc după meciul pierdut de echipa antrenată de Ilie Stan, la Piatra Neamţ. Patronul echipei i-a atacat fără menajamente pe doi dintre jucătorii aduşi cu mare tam-tam la echipă în acest an, fraţii Florin şi Mihai Costea. Trebuie precizat că în schimbul ultimului Steaua a plătit 1,4 milioane de euro către Universitatea Craiova, iar ultimul a venit liber şi a semnat un contract pe patru sezoa-ne, încasând la semnătură o primă de 250.000 de euro. Cu toate acestea, Gigi Becali a lăsat să se înţeleagă că în cel mai scurt timp vrea să se despartă de aceştia: "Nu jucăm nimic, nu pasăm nimic, dacă n-ai atacanţi adversarii nu se tem de tine. Dacă ai doi măscărici în faţă acolo, au fost doi măscărici, doi păcălici, fraţii Costea, ce să mai? Nu-i vorba că n-au jucat ei, au fost de râs, se încurcau în minge. Şi Tătăruşanu doarme în poartă şi lui Galamaz îi e frică să atace... Nu avem atacanţi. Ăştia doi îi dau lui Mititelu, să-i ia el pe amândoi. Să vină să-i ia, să-i ducă la Craiova. Trebuie să iau în iarnă doi atacanţi. Pe fraţii Costea îi veţi vedea numai în tribună, în lotul ăla lărgit. (...) Nu abandonez eu, dar lupta normal că n-o pot câştiga cu fraţii Costea şi cu Năstăsie sau cu Galamaz, care e al doilea meci în care ne cam curăţă". Cum jucătorii au reacţionat la aceste acuze, părţile se vor întâlni în următoarele zile pentru a pune la punct rezilierea contractelor începând cu finalul turului actualei ediţii de campionat.

    De altfel, Becali este vestit pentru afacerile păguboase pe care le face atunci când transferă fotbalişti. Mulţi jucători au fost cumpăraţi cu milioane de euro, ulterior fiind daţi afară de la echipă sau vânduţi pe sume derizorii, după ce în prealabil au fost supuşi la adevărate tiruri de declaraţii demolatoare.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb