FOTBAL ŞI BANI Naţionala este pusă în umbră de alegeri şi procese

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 4 martie 2014

Naţionala este pusă în umbră de alegeri şi procese

Partida România - Argentina, cel mai important meci amical susţinut de tricolori în ultimii ani este pus în umbră de două evenimente, care deşi au legătură cu sportul doar tangenţial îl influenţează foarte mult: decizia în "Dosarul Transferurilor" şi alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal. Întâlnirea cu Messi, cel mai scump fotbalist al planetei, evaluat la 120.000.000 euro, stârneşte mai puţină emoţie în rândul pasionaţilor de sport decât eventualele condamnări sau achitări ale celor opt oameni de fotbal judecaţi de Curtea de Apel, sau decât bătălia dintre Gică Popescu, Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu pentru scaunul de preşedinte al FRF.

Partida cu Argentina, programată mâine de la ora 21.00, pe Naţional Arena, a scos din visteria FRF 1.200.000 de euro, o sumă mare pentru o federaţie care nu se poate lăuda cu venituri foarte consistente în condiţiile în care în ultimii 5 ani majoritatea sponsorilor au decis să întrerupă colaborarea cu fotbalul. Dincolo de rezultat, meciul va marca primele ore de mandat ale noului şef al FRF, şi posibil va fi ultimul pe banca tricolorilor al actualului selecţioner Victor Piţurcă. Viitorul acestuia este strâns legat de rezultatul alegerilor, spre exemplu în cazul în care Gică Popescu reuşeşte să se impună în Adunarea Generală, contractul selecţionerului va fi mai mult ca sigur reziliat. Nici ceilalţi candidaţi pentru şefia FRF nu sunt foarte încântaţi să continuie colaborarea cu actualul selecţioner, Burleanu şi Puşcaş exprimându-se public în acest sens.

Alegerile de la FRF, programate mâine 5 martie, sunt la rândul lor influenţate de un eveniment care va avea loc astăzi. Curtea de Apel va da verdictul în "Dosarul Transferurilor", şi în cazul în care Gică Popescu va fi condamnat acesta nu va mai putea să ocupe nicio funcţie la FRF. În cazul în care Popescu suferă o condamnare cu suspendarea pedepsei, apare o portiţă care cu siguranţă va fi forţată de susţinătorii săi, chiar dacă din punct de vedere moral fostul căpitan al tricolorilor ar trebui să se retragă din cursă. În cazul lui Popescu, procurorii au cerut o condamnare cu suspendarea pedepsei, în aceeaşi situaţie aflându-se şi Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu. De altfel, procurorii doresc menţinerea deciziilor anterioare ale Curţii de Apel, după cum urmează: George Copos - pedeapsa de închisoare cu executare pentru o perioadă de la 1 la 5 ani; Jean Pădureanu - pedeapsă de trei ani cu suspendare; Cristian Borcea - pedeapsă cu executare de şapte ani; Ioan Becali - pedeapsă cu executare de opt ani; Victor Becali - şapte ani cu executare; Gheorghe Neţoiu - trei ani cu suspendare; Gheorghe Popescu - trei ani de închisoare cu suspendare. Indiferent de scor, rezultatul alegerilor şi deciziile judecătorilor din următoarele 48 de ore vor intra cu siguranţă în istoria fotbalului autohton.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. RUSINE redactie sport a ziarului BURSA, deoarece este O COADA DE TOPOR A BANDITILOR LUI MIRCEA SANDU !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb