FOTBAL ŞI BANI Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa, la un pas să fie iertate în cazul "licenţa"

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 3 iunie 2011

Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa, la un pas să fie iertate în cazul "licenţa"

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a amânat o decizie în ceea ce priveşte soarta cluburilor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa. După o dezbatere de peste două ore, membrii acestui for au hotărât să amâne cu trei săptămâni, până pe 20 iunie, discutarea acestui caz. Aşa stând lucrurile se conturează tot mai tare o întoarcere a deciziei Comisiei de Licenţiere în ambele cazuri. Dumitru Dragomir a fost primul care a afăcut anunţul, spunând că un singur lucru este bătut în cuie, Poli Timişoara nu va juca în cupele europene: "S-a discutat astăzi şi s-a stabilit că regulamentul nu era adaptat pentru România. Rămâne să se modifice regulamentul. Oricum, Poli Timişoara nu va mai putea evolua în acest an în cupele europene". Comitetul Executiv a aprobat modificarea regulamentului de licenţiere, în special în ceea ce priveşte criteriile financiare legate de datorii către stat, care poate să reeşaloneze restanţele financiare. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, încearcă să implice şi forul continental în acest caz: "M-am adresat UEFA şi solicit serviciului de licenţiere al UEFA să vină să facă un audit pentru toate cele şapte echipe, inclusiv Mediaş, susceptibile pentru a participa în cupele europene. Este singurul lucru pe care eu îl pot face pentru a crea un sistem de echilibru. Dacă regulamentul se modifică pentru anul ăsta, anul viitor, anii viitori, vom vedea. Liga trebuie să vină cu propuneri."

Semnalul este extrem de prost pentru imaginea fotbalului autohton nefiind exclus ca forul condus de Mircea Sandu să primească o amendă drastică din partea UEFA pentru acest "balet" efectuat pe marginea regulilor dosarului de licenţiere. "Vom demonstra că Poli Timişoara este cel mai curat club din România, căruia i se face o mare nedreptate. Se va descoperi că Poli nu are nicio vină şi că sunt alte echipe care nu meritau să primească licenţa", a declarat preşedintele timişorean, Gheorghe Chivorchian. Cei care trebuie să împartă dreptatea în cadrul Comitetului Executiv al FRF sunt următorii: Mircea Sandu (preşedinte), Dumitru Dragomir (vicepreşedinte), Octavian Gogu (vicepreşedinte), Cristian Borcea, Marius Stan (reprezentanţi Liga 1), Cornel Şfai-ţer, Marian Rusen (reprezentanţi Liga 2), Ştefan Stana, Cristian Bobar (reprezentanţi Liga 3), Paul Costaş (reprezentant al cluburilor de copii şi juniori), Sorin Ţerbea (fotbal în sală), Marian Pălărie ( fotbal feminin), Vasile Avram (preşedinte Comisiei Centrale a Arbitrilor), Dumitru Costin (preşedintele Sindicatului fotbaliştilor). Toţi aceştia îşi asumă un risc enorm dacă vor creea un precedent. Dacă acum două echipe, cu datorii către bugetul de stat şi către alte cluburi, au fost iertate, niciun alt club nu se va mai grăbi în sezonul viitor să acopere găurile financiare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tipic pentru o tara in care toate regulile sunt facute sa fie respectate de cei slabi si incalcate de cei puternici.

    1. sa se auda-n toata tara , .... poli timisoara , sau fulgeru bragadiru ?!

    De ce pentru unii muma iar pentru altii ciuma?Razbunari personale?Numai Bistrita si Timisoara au datorii?Din cate am mai citit,mai sunt datori si ceva pretini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb