FOTBAL ŞI BANI Reţeta financiară a Ligii Campionilor, "stricată" la Bucureşti

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 29 septembrie 2011

Reţeta financiară a Ligii Campionilor, "stricată" la Bucureşti

Reţeta înregistrată de reprezentanta ţării noastre în cea mai bogată întrecere sportivă intercluburi, Liga Campionilor, este una mai mult decât modestă, fapt ce îngrijorează organizatorul competiţiei, UEFA.

Oţelul Galaţi reuşeşte să facă o figură palidă în Liga Campionilor, nu doar prin prisma rezultatelor sportive, ci şi în ceea ce priveşte audienţele TV şi numărul de spectatori pe care i-a avut la primul meci de pe teren propriu. Doar 8.000 de spectatori au asis-tat la partida dintre Oţelul Galaţi şi Benfica Lisabona, ceea ce înseamnă că din biletele vândute nu s-a încasat mai mult de 200.000 de euro, foarte puţin pentru acest nivel. Numărul de spectatori reprezintă un record negativ, care cu greu va putea fi egalat în actuala ediţie, poate doar la întâlnirea dintre... Oţelul şi FC Basel. Evoluţiile mai mult decât modeste ale campioanei Ligii 1 îndeamnă mai degrabă la pesimism din punctul de vedere al reţetei financiare, doar meciul cu Manches-ter United putând să mai salveze cât de cât situaţia. Pentru UEFA, semnalul este extrem de prost. Cu astfel de participante competiţia ar fi în pericol, iar cluburile mari nu sunt dispuse să mai "finanţeze" pentru mult timp echipele mici din est care ajung în această fază a competiţiei. Au existat mai multe propuneri în acest sens, de la schimbarea formatului competiţiei, care să devină una exclusivistă, dar care ar încălca anumite principii ale reprezentativităţii, până la diminuarea bonusurilor financiare pentru participare, grila urmând să fie regândită în funcţie de un coeficient în care să fie îmbinate audienţele TV, numărul de spectatori pe sezon şi rezultatele sportive. Un alt aspect care a nemulţumit forul continental este legat de faptul că au apărut situaţii precum aceea a clubului Unirea Urziceni, care la doar un an după ce a încasat 17.000.000 de euro din Liga Campionilor, s-a desfiinţat, din motive extra-sportive. Şi faptul că trei din cele patru reprezentante ale ţării noas-tre au anunţat forul continental că vor evolua pe acelaşi stadion, Naţional Arena, a stârnit alte nemulţumiri, deoarece întreg ţintarul a fost astfel aranjat încât cele trei să nu se intersecteze, Oţelul trebuind să joace pe teren propriu doar marţea, iar Steaua şi Rapid să evolueze joia, una în Bucureşti şi cealaltă în străinătate.

Trebuie spus că în ciuda faptului că transmitea un meci al unei echipe autohtone în Liga Campionilor, pos-tul public de televiziune s-a clasat pe locul trei al audienţelor înregis-trate marţi seara, după Pro TV şi Antena 1, care au difuzat emisiuni de divertisment. Chiar şi aşa, Oţelul Galaţi va încasa suficient de mulţi bani, peste 10.000.000 euro, chiar dacă nu va obţine niciun punct în grupe şi nici nu va reuşi să vândă prea multe bilete. Presa internaţională este nemiloasă cu formaţia lui Dorinel Munteanu, pe care o apreciază a fi mult sub nivelul competiţiei, cele mai dure articole fiind publicate de ziarele portugheze, nemulţumite de calitatea scăzută a spectacolului sportiv, de vină fiind într-o oarecare măsură şi Benfica Lisabona.

Anul viitor, ţara noastră nu va mai avea o echipă calificată direct în grupe, din cauza coeficientului de ţară tot mai scăzut, campioana urmând să joace un tur preliminar, ceea ce scade considerabil şansele de a mai ajunge la "sacul cu bani" de la UEFA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pe tot ce punem mana se transforma in r...t.Prezenta Otelului in Liga Campionilor dovedeste ca sistemul mai trebuie perfectionat pentru eliminarea accidentelor.

    Si nu numai!!!Ca mai tot sportul romanesc se zbate in mediocritate,dar in mod special fotbalul,rugby-ul,tenisul de camp,voleiul,boxul si altele sunt de-a dreptul penale ca si realizari!!!!

    Atata timp cat tara asta este condusa de catre niste ratati(PNL+PSD+PC) si ma refer la conducerea din umbra a acestor partide si cat timp Justitia este cea mai penala,guvernul se zbate in mediocritate,cat timp mai toate forurile acestei tari sunt invadate de tot felul de tarani cu cefe late sau burdihane unlimited si care nu cunosc nici alfabetul roman de la A la Z ,nu poti emite pretentii,nicicum!!! 

    Tara sa umplut de analfabeti,trantori,tarfe,coca lari,hoti,excroci si cat timp generatia care vine este de-a dreptul indobitocita de manele,etnobotanice vandute chiar de politicienii nostri,indirect,nu avem cum sa facem performanta in nici o ramura a afacerilor,economiei,politicii ,etc!!! 

    De aceea toata Europa este cu ochii pe noi,pentru ca dupa ce ca suntem saraci mai suntem si nesimtiti,excroci si hoti de doua parale!!!

    Nimeni nu poate ridica tara asta decat ,noi,poporul si asta daca vrem.dar noua ne place sa traim in mizerie morala ,hotie si multa,multa nesimtire!!!!Asta este Romania,acum,ce va mai fii in viitor vom vedea!!! 

    1. Adevarat ! Adevarat ! Adevarat !

      Numai ca poporul este cam la fel cu clica de idioti nativ, banda criminala securisto-comunista care conduce rrominica ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb