FOTBAL ŞI BANI Reţetă financiară de excepţie cu deţinătoarea Ligii Campionilor

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 25 februarie 2013

Reţetă financiară de excepţie cu deţinătoarea Ligii Campionilor

Steaua va evolua în optimile de finală ale Europa League împotriva câştigătoarei ultimei ediţii a Ligii Campionilor, Chelsea Londra. Reţeta financiară pe care o poate asigura un astfel de meci este una excepţională, indiferent de rezultatele dublei manşe. Calificarea obţinută împotriva celor de la Ajax Amsterdam a reuşit să şteargă cu buretele toate scurtcircuitele apărute pe relaţia suporteri-club, echipa făcând uitate toate problemele cu justiţia ale conducătorilor clubului. Chiar dacă numărul spectatorilor a fost sub aşteptări la meciul cu formaţia olandeză, din multiple cauze extrasportive, în­casările situân­du-se cu aproximativ 30% sub estimarea iniţială de un milion de euro, partida cu Chelsea va fi cu siguranţă una care se va desfăşura cu casa închisă, fiind posibil să fie bătut recordul de audienţă înregistrat pe Naţional Arena. Trei sunt chestiunile care contribuie decisiv la acest lucru: - primul meci se desfăşoară acasă, aşa că suporterii nu au eventuale motive de dezamăgire cauzate de o înfrângere care să diminueze şansele de calificare; - prestaţia entuziasmantă din partida cu Ajax Amsterdam; - la Bucureşti se va deplasa cea mai bună echipă europeană a ultimului sezon, deţinătoarea Ligii Campionilor, Chelsea Londra.

Dubla cu deţinătoarea Ligii Campionilor asigură o reţetă financiară record, de peste 2.000.000 de euro doar din vânzarea de bilete. Dacă mai adăugăm şi bonusurile de la UEFA, nu punem în discuţie prima pentru eventuala calificare, se ajunge la o cifră de peste 3.000.000 de euro doar din confruntările din optimi . Steaua a demons­trat în acest sezon că se poate câştiga foarte bine şi din Europa League nu doar din Liga Campionilor. Pe lângă bonusurile acordate de UEFA pentru calificarea în grupe şi în optimile competiţie, peste 4 milioane de euro, echipa pregătită de Laurenţiu Reghecampf beneficiază de 100% din cota de market pool (este singura formaţie autohtonă care a acces în fazele superioare ale competiţiei), ceea ce înseamnă un plus de aproximativ 4.500.000 euro. Euforia calificării îi face pe jucători să viseze frumos, "Mergem la Chelsea să batem şi acolo, de ce nu, să distrugem tot", e declaraţia lui Ias­min Latovlevici. Pe aceleaşi coordonate se situează şi finanţatorul echipei, Gigi Becali: "Cu Chelsea vom demonstra că spiritul e mai puternic decât materia. Şi la finală o să mergem la Am­sterdam să dăm cu apă sfinţită şi cu tămâie peste tot". De altfel şi presa olandeză a lăudat jocul echipei noastre, apreciind că dubla cu Chelsea nu este dinainte tranşată.

Programul complet al optimilor de finală ale UEFA Europa League este următorul: Viktoria Plzen (Cehia) - Fenerbahce Istanbul (Turcia), Benfica Lisabona (Portugalia) - Bordeaux (Franţa), Anzhi Makhach­kala (Rusia) - Newcastle United (Anglia), VfB Stuttgart (Germania) - Lazio Roma (Italia), Tottenham (Anglia) - Inter Milano (Italia), Levante (Spania) - Rubin Kazan (Rusia), FC Basel (Elveţia) - Zenit St. Petersburg (Rusia), Steaua Bucureşti (România) - Chelsea Londra (Anglia). Partidele tur se vor juca pe 7 martie, iar returul pe 14 martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb