Banii din drepturile TV au provocat un nou scandal în fotbalul autohton. Compania Intel Sky Broadcast, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, care s-a desfăşurat ieri, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din Liga 1, pentru sezonul viitor. Argumentele folosite de deţinătorii drepturilor (retrogradarea unor echipe de tradiţie, scăderea intersului pentru competiţie) au contrariat pe majoritatea delegaţilor, care în urmă cu un an erau invitaţi de conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (la iniţiativa Intel Sky Broadcast) să se pronunţe în favoare schimbării sistemului competiţional, care însemna pentru anul acesta un număr record de retrogradate, printre care se puteau afla inclusiv echipe ...de tradiţie. Faptul că au existat şi voci din rândul preşedinţilor de club care au militat pentru reducerea sumei din drepturile TV nu face decât să ridice şi mai multe semne de întrebare. Este evident că interesul pentru fotbalul autohton este într-o continuă scădere, dar de acest lucru se fac vinovaţi în primul rând conducătorii LPF şi FRF, dar şi cei care cer acum reducerea contractului. Negocierile deţinătorilor drepturilor cu cabliştii, pentru preluare a celor două posturi TV care transmiteau în primă fază meciurile, au făcut ca o bună perioadă de timp marea majoritate a iubitorilor de fotbal autohton să nu aibă acces la meciurile din Liga 1. Acest lucru a dus, firesc, la scăderea interesului pentru competiţie.
Prezent la şedinţa de ieri, preşedintele clubului CSMS Iaşi, Florin Prunea, a anunţat că totul se va decide la următoarea Adunarea Generală, după ce cluburile vor studia contractul: "Nu s-a hotărât nimic, urmează să avem o nouă Adunare Generală. Documentul pe care l-am primit de la firma care deţine drepturile este doar o informare, urmează să primim un document oficial, iar acela să fie supus la vot. Fiecare club a primit ok-ul să vină să consulte contractul, pentru că până acum au fost foarte puţini care au avut acces la acest document. Firma care a cumpărat drepturile TV a spus iniţial că primul lucru care este obligatoriu este schimbarea sistemului competiţional şi uite că s-a schimbat. Eu zic că trebuiau să se ţină de cuvânt. Nu pot să spun cu cât solicită dânşii diminuarea contractului, este confidenţial". Surse din cadrul LPF vorbesc de faptul că dacă nu se va da curs solicitării celor de la Intel Sky Broadcast există riscul ca actualul contract să fie rupt. Preşedintele executiv al clubului ASA Târgu Mureş, Narcis Răducan, a declarat că Intel Sky Broadcast doreşte să achite pentru campionatul 2015-2016 aceeaşi sumă ca pentru ediţia actuală, fără a plăti cota cu care creşte valoarea contractului, potrivit înţelegerii încheiate în 2014. Foarte vocal pe această temă a devenit fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, care a declarat pentru Mediafax că sunt şanse mari ca în această afacere să intre pe fir şi DNA-ul: "Exact ce am spus eu. Când nu faci licitaţie, te ia maşina în bot. Acum să-i întreb eu pe ei (n.r. - actualii concuători ai LPF) de ce nu au făcut licitaţie şi cine răspunde pentru ce se întâmplă. Pentru că acum vine DNA-ul. Eu dacă procedam aşa şi nu făceam licitaţie eram arestat de o sută de ori până acum. Acum îşi dă toată lumea seama că asta a fost şmecheria? M-au dat afară de la ligă pentru bani. Au făcut contracte fără garanţii, eu nu am făcut unul fără garanţii, pentru că în momentul în care încălcau contractul, pac, le luam garanţia. Altfel, contract fără garanţii e puşcărie curată. Cine a făcut asta să răspundă".
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat pe 4 martie 2014 că a semnat un parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani.