FOTBAL ŞI BANI Un milion de euro şi o grijă în plus

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 10 noiembrie 2014

Un milion de euro şi o grijă în plus

Decizia UEFA, de a nu închide porţile Arenei Naţionale pentru meciul cu Irlanda de Nord, reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru Federaţia Română de Fotbal. Dincolo de aspectul strict sportiv, contează foarte mult pentru moralul echipei ca tribunele să fie populate cu susţinători, faptul că FRF poate să încaseze aproximativ un milion de euro din vânzarea de bilete este o adevărată binecuvântare pentru bugetul federal. Nu toată lumea este însă încântată de decizia UEFA, mai ales că meciul cu Irlanda de Nord este unul care se desfăşoară cu mai puţin de 48 de ore înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. Simpatiile politice, care se manifestă din plin în rândul galeriilor bucureştene, pot crea mari probleme pe stadion, mai ales că tensiunea politică este una foarte mare în aceste zile.

Partida cu Irlanda de Nord a devenit foarte importantă din punctul de vedere al calculelor calificării, după ce insularii au reuşit să învingă atât Ungaria cât şi Grecia, instalându-se după trei etape pe prima poziţie în grupă. Din acest punct de vedere, partida a devenit foarte interesantă pentru iubitorii fotbalului. Dacă la meciul cu Ungaria stadionul a fost arhiplin, rivalitatea sportivă a fost dublată de una istorică, acum spectatorii sunt interesaţi strict de latura fotbalistică a confruntării. În cazul în care se repetă reţeta de la meciul cu Ungaria, minus biletele din sectorul de peluză închis, federaţia poate încasa încă un milion de euro. Preţurile tichetelor sunt comparabile cu cele de la meciul cu Ungaria, cele mai ieftine sunt 20 lei (peluze) şi cele mai scumpe sunt 800 lei (VIP). UEFA a anunţat, de asemenea, că va monitoriza cu maximă atenţie, în următorul an, toate partidele disputate de reprezentativa noastră pe teren propriu. Tensiunea politică dinaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale poate să răbufnească, însă pe Arena Naţională. La meciurile de săptămâna trecută din Cupa României pe mai toate stadioanele galeriile au afişat bannere împotriva clasei politice. Pe de altă parte, la derby-ul Steaua - Dinamo, fanii echipei din Ghencea i-au acuzat pe rivali că servesc interesele unei anumite grupări politice, existând mai multe contre verbale pe această temă. Tensiunile politice, interne sau externe pot dăuna grav fotbalului, după cum s-a văzut luna trecută la Belgrad. De altfel, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis ca meciul Serbia - Albania, suspendat din cauza incidentelor la 14 octombrie, să fie omologat 3-0 pentru sârbi, iar gazdelor să le fie retrase trei puncte, ambele federaţii fiind amendate cu câte 100.000 de euro. În plus, federaţiei sârbe i s-a impus să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu sub egida UEFA cu porţile închise. Federaţia sârbă şi cea albaneză au dreptul să facă apel. UEFA a deschis la 15 octombrie proceduri disciplinare după meciul suspendat Serbia - Albania, gazdele fiind cercetate pentru invadarea terenului de către suporteri şi pentru organizare necorespunzătoare, iar oaspeţii pentru refuzul de a continua partida şi pentru steagul arborat cu o dronă deasupra gazonului.

Partida România - Irlanda de Nord se va desfăşura vineri 14 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Capitală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. va fi macel!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb