Fotbalul autohton a rămas conectat la "fondurile europene"

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 1 septembrie 2014

Fotbalul autohton a rămas conectat la "fondurile europene"

Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu au reuşit să se califice în grupele Europa League, a doua competiţie intercluburi la nivel european, menţinând fotbalul autohton la un nivel decent de performanţă.

Dincolo de dezamăgirea ratării prezenţei în Liga Campionilor şi a aproximativ 11.000.000 de euro, Steaua are o şansă importantă să reuşească o nouă performanţă sportivă şi să contribuie la coeficientul de ţară. Un parcurs onorabil al celor două echipe poate consolida actuala poziţie a ţării noastre în clasamentul UEFA, locul 15, astfel încât din sezonul următor Liga 1 să mai primească un loc în preliminariile Ligii Campionilor. Există şi posibilitatea urcării cu încă două poziţii, ceea ce ar însemna automat o echipă direct calificată în grupele Ligii Campionilor, dar pentru acest obiectiv este necesară cel puţin o prezenţă în primăvara europeană. De asemenea, este foarte important şi faptul că două echipe (Steaua şi Astra) din patru (Steaua, Astra, Petrolul şi CFR Cluj) au mers mai departe şi rămân în continuare conectate la "fondurile europene" asigurate de UEFA. În funcţie de punctele realizate şi de biletele vândute, Steaua poate ajunge la încasări de aproximativ 8.500.000 de euro, în timp ce Astra poate atinge 3.000.000 euro. Diferenţa este dată de cota de piaţă şi de bilete, Astra va juca la Giurgiu, în timp ce Steaua va evolua pe Naţional Arena, un stadion de patru ori mai mare.

Grupa Stelei este una accesibilă, cu Dinamo Kiev (Ucraina), Rio Ave (Portugalia) şi cu Aalborg (Danemarca), care teoretic poate fi câştigată fără probleme deosebite. Dacă sportiv nu sunt probleme, din punct de vedere al interesului generat în rândul suporterilor apar mici hopuri, în condiţiile în care niciunul dintre adversari nu are, sau nu mai are, o cotă foarte importantă la nivel european. Astra va juca împotriva celor de la Salzburg (Austria), Celtic Glasgow (Scoţia) şi Dinamo Zagreb (Croaţia). Aparent, Celtic ar fi favorită în grupă, dar evoluţiile din acest an ale campionilor Scoţiei au fost unele de coşmar, ajungând până la acest nivel la masa verde după ce Legia Varşovia a fost descalificată pentru că a folosit un fotbalist aflat în stare de suspendare. Bătălia pare a se da cu Salzburg şi mai ales Dinamo Zagreb, formaţia care a eliminat în play-off pe Petrolul Ploieşti. Este clar că ambele echipe pot acumula puncte, foarte valoroase în clasamentul coeficienţilor.

Faza grupelor Europa League se desfăşoară în perioada 18 septembrie - 11 decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb