Fotbalul este vizat intens de ameninţările teroriştilor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 2 noiembrie 2017

Fotbalul este vizat intens de ameninţările teroriştilor

Sportul a intrat din nou în vizorul teroriştilor. Deocamdată aceştia se limitează la a lansa diverse ameninţări, vizaţi fiind cei mai populari fotbalişti ai planetei: Ronaldo, Messi şi Neymar. Autorităţile sunt în alertă, sportivii şi-au întărit, discret, măsurile de protecţie, dar culmea o breşă în acest sistem se poate crea chiar în timpul meciurilor, în momentul de maximă audienţă.

În timpul meciului dintre Olympiacos Pireu şi CF Barcelona, în prima repriză, un tânăr a reuşit să treacă de forţele de ordine, a pătruns pe gazon s-a dus direct la Leo Messi pe care l-a îmbrăţişat afectuos. Starul argentinian a reacţionat cu calm, din fericire spectatorul fiind unul paşnic, dar este evident că se pot petrece şi lucruri mai puţin plăcute, care pot şoca o lume întreagă.

În ultimele zile, pe internet au circulat mai multe mesaje ale ISIS, însoţite şi de trucaje foto, foarte neplăcute, în unul Leo Messi şi Neymar apar ca prizonieri ai ISIS, brazilianul este în genunchi, plângând, în vreme ce Messi zace la pământ, fiind deja executat. "Nu vă veţi bucura de siguranţă până când nu o vom simţi şi noi în ţările islamice", este mesajul fotografiei. Într-o altă imagine dată publicităţii de ISIS, Messi apare în spatele unor gratii şi varsă lacrimi de sânge. "Cuvintele noastre sunt ceea ce vezi, nu ceea ce auzi. Doar aşteaptă, pentru că şi noi aşteptăm", este scris în fotomontajul în care apar: sigla Campionatului Mondial din Rusia de anul viitor tăiată în două, Ronaldo, bătut, şi un individ mascat, care are un cuţit în mână.

Teroriştii insistă asupra faptului că vor semăna groază la Campionatul Mondial din 2018 din Rusia. Până atunci, Argentina, cu Leo Messi în distribuţie va evolua de două ori în Rusia, în această lună: cu reprezentativei ţării gazdă (11 noiembrie) şi cu Nigeriei (14 noiembrie), ambele partide urmând să aibă loc pe stadionul Lujniki din Moscova. Claudio Tapia, preşedintele federaţiei argentiniene de fotbal (AFA) şi selecţionerul Jorge Sampaoli au avut săptămâna trecută o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Buenos Aires, Viktor Koronelli, în care s-a discutat inclusive despre ameninţările grupării teroriste Stat Islamic la adresa lui Messi. Măsurile de siguranţă vor fi unele excepţionale la cele două partide, dar cu toate acestea este evident că senzaţia de teamă nu poate fi complet înlăturată, exact ceea ce îşi doresc teroriştii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb