FPB şi Uninunea Naţională a Patronatului Român, prima întâlnire de lucru privind terminarea tronsonului Borş-Suplacu

George Forcoş
Companii / 10 octombrie 2016

O delegaţie a Federaţiei Patronilor Bihor (FPB) şi a Uninunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) formată din Vasile Fonoage, Angela Tebies, Jurcă Constantin şi Dorel Puchianu, a realizat, vineri, prima întâlnire de lucru privind urgentarea terminării tronsonului de autostradă Borş-Suplacu de Barcău, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut loc cu coordonatorul companiei spaniole, câştigătoare a licitaţiei, Consorţiului Corsan-Corviam Construccion S.A. Dl Victor Constantinescu, un manager cu experienţă în construcţia de autostrăzi în Spania, Gibraltar, Maroc s.a.

"Discuţiile au făcut lumina în cauzele care au determinat că lucrările acestui şantier să demareze cu aproape doi ani întârziere. Cauza fundamentală este una singură, birocratizarea excesivă şi lentă a acordurilor necesare reautorizarii lucrării. Astfel o lista întreagă de detalii tehnice ale lucrărilor efectuate şi afectate de o conservare tehnică neadecvată, elemente cum sunt linia roşie, pilă centrală, refacerea proiectului unui pod, al iluminării acestuia, organizarea de şantier întârziată de reglementări ridicol limitate ale serviciilor de vidanjare, acorduri încrucişate ale mediului de la organe locale cu cele centrale, toate aceste detalii au fost necesare a fi rezolvate, pentru că, odată ce se schimbă constructorul de la o lucrare deja autorizată, autorizaţia însăşi trebuie refăcută, nu actualizată doar cu schimbarea intervenită", se precizează în comunicatul citat.

La întrebarea delegaţiei FPB şi UNPR privind exproprierile, reprezentantul grupului spaniol a apreciat că aici într-adevăr problema este rezolvată printr-o HG care în sfârşit a rezolvat blocajul continuării lucrărilor, în sensul în care chiar dacă proprietarul nu este de acord cu preţul oferit(de piaţă), odată publicată în BO decizia de expropiere, această devine executivă, proprietarul urmând să se adreseze justiţiei şi deci constructorul nu va stă în loc, aşa cum se întîmplă cu ani în urmă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb