Franţa vrea să limiteze costul anulării contractului Mistral cu Rusia

V.B.
Internaţional / 4 septembrie 2014

Guvernul francez analizează posibilităţile de limitare a eventualelor pierderi cauzate de decizia de anulare a unui contract de 1,2 miliarde dolari cu Rusia pentru livrarea a două nave de război Mistral, din cauza conflictului din Ucraina, scrie Bloomberg, citând surse apropiate situaţiei.

Astfel, Parisul vrea să afle cum poate evita plata unor penalităţi, în plus faţă de costul provocat de returnarea banilor pentru contractul de vânzare a celor două nave, în cazul anulării acestuia.

Preşedintele francez François Hollande a fost criticat de aliaţii europeni şi americani pentru că respectă contractul militar, în condiţiile în care Rusia este sancţionată pentru implicarea în războiul din Ucraina. Ieri, administraţia prezidenţială franceză anunţa că a fost suspendată livrarea primei nave Mistral către Rusia.

Diplomaţii din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au discutat propuneri pentru a doua rundă de sancţiuni economice împotriva Rusiei, vizând pieţele de capital, apărarea, bunurile cu destinaţie civilă utilizabile şi în domeniul militar, precum şi tehnologiile sensibile, conform unui comunicat difuzat ieri de Comisia Europeană.

Oficialii francezi analizează posibilitatea de a recurge la legislaţia internaţională, inclusiv la un posibil embargou asupra vânzărilor de arme către Rusia, pentru a anula contractul, au mai spus sursele Bloomberg.

În 2011, Franţa a convenit să vândă Rusiei două nave de tip portelicopter. Rusia a semnat contractul cu contractorul francez de stat din industria militară DCNS, iar navele sunt finalizate de constructorul naval STX France. Livrarea primei nave era programată pentru 1 noiembrie. Condiţiile impuse de Paris erau existenţa unui armistiţiu şi un acord pentru încheierea conflictului est-ucrainean. Decizia Franţei de a suspenda livrarea navei a fost luată cu o zi înainte de summitul NATO din 4-5 septembrie din New Port (Ţara Galilor).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb