FRANŢA: Zeci de mii de oameni au protestat împotriva creşterii costului vieţii

V.G.
Internaţional / 16 octombrie 2022

Zeci de mii de oameni au protestat împotriva creşterii costului vieţii

Zeci de mii de oameni au ieşit astăzi în stradă la Paris pentru a protesta împotriva politicilor preşedintelui Emmanuel Macron, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Manifestaţia a avut loc la apelul formaţiunii de opoziţie de stânga LFI (La France Insoumise, Franţa nesupusă) a lui Jean Luc Melenchon, în semn de protest împotriva creşterii costului vieţii, dar şi inacţiunii guvernului în ceea ce priveşte combaterea schimbărilor climatice.

Potrivit postului de ştiri BFMTV, organizatorii au afirmat că mitingul a reunit în capitală 140.000 de oameni, în timp ce poliţia a estimat participarea la 30.000 de oameni.

La manifestaţie a fost prezentă şi laureata Premiului Nobel pentru literatură din acest an, Annie Ernaux.

Marşul a fost menit, în parte, să demonstreze unitatea stângii împotriva guvernului, după ce în ultimele luni aceasta a fost zdruncinată de scandaluri legate de acuzaţii de violenţă împotriva femeilor. Doi oficiali din Partidul de Stânga şi ai Verzilor au demisionat.

În acelaşi timp, atmosfera a devenit foarte tensionată în Franţa în ultimele zile. O grevă lansată cu peste două săptămâni în urmă de lucrătorii din rafinării pentru majorări salariale a determinat sincope în livrări, iar preţul combustibilului a ajuns şi la trei euro litrul.

Autorităţile se tem tot mai mult că s-ar putea ajunge la demonstraţii similare protestelor "vestelor galbene" din 2018 şi 2019, declanşate în mare parte de creşterea taxelor pe combustibil. Totuşi, la o zi de greve şi proteste pe plan naţional convocată la finele lui septembrie au luat parte mai puţini francezi decât se aştepta.

Pentru marţi au fost anunţate noi greve, iar răspunsul la apel ar putea fi de această dată mai puternic, notează dpa.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Numai pro rusii si fanii lui Putin au protestat

    1. Cand or sa iasa si romanii in strada o sa fie prea tarziu la proteste o sa fie prea tarziu.... Saracia din Romania tampeste oamenii si nu mai reactioneaza la foame si frigul din case...

      Daca le tai hrana , energia , ii faci zombee . Si perspectiva recesiunii , combinata cu aceste medii.... vor fac ca oamenii sa iasa in strada chiar cand nu le mai pasa deca traiesc sau nu. Fereste-te de apa , foc si de cei ce nu mai au nimic de pierdut .

      Aia cu rusii e gargara . "politicile verzi" ale UE , au inceput mult mai devreme . Rusi, razboiul , a(au) pus gaz pe foc si o scuza la aceste mizerii.Nu rusii sunt principala problema. Ci satanisti globalisti. Se vede din cosmos ca exista un spirit malefic care le suceste mintile la toti .....

      Mai usor cu fantasma romanilor in strada...

      Stai in turnul tau de fildes, lipsit de contacte sociale si carti bune, emitand fantasmagorii despre romani in strada... 

      Ce saracie domnule., pe drum n-ai loc e plin de masini(multe chiar noi), magazinele sunt pline de luni pana duminica, totate casele (majoritatea) aranjate renovate, multe noi. Nu stiu unde-i saracia sincer. De-aia nu iese lumea in strada, si de-aia avem inflatia asta, multa lume e plina de bani.

    Si 50 000 de protestatari in Moldova, au strigat demisia presedintelui Sandu. Corect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb