Frăţilă îi răspunde, din nou, lui Fercală - via COMCM

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 august 2014

Frăţilă îi răspunde, din nou, lui Fercală - via COMCM

Executivul CMCM spune că îşi asumă vânzările la "Scut"

Deşi a fost revocat din Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania, la începutul săptâmânii, omul de afaceri Constantin Frăţilă nu pare să renunţe la războiul cu Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF3.

COMCM Constanţa (simbol CMCM) a transmis, ieri, un raport Bursei de Valori Bucureşti, prin intermediul căruia Frăţilă răspunde declaraţiilor făcute de Mihai Fercală în ziarul "BURSA", ulterior AGA de luni de la SIF3.

Reprezentantul SIF Transilvania spusese că "COMCM refuză hârtiile de completare a ordinii de zi cu revocarea administratorilor, trimise de SIF Transilvania".

Raportul CMCM de ieri arată că societatea a primit cererea SIF3 pentru completarea ordinii de zi a AGA din 7/8 septembrie cu revocarea Consiliului de Administraţie şi alegerea unuia nou.

"Explicit, SIF Transilvania doreşte ca în aceeaşi şedinţă a adunării generale, în care la primul punct sunt aleşi cinci membri ai CA prin metoda votului cumulativ, aceştia să fie demişi la următorul punct de pe ordinea de zi şi să fie aleşi numai 3 membri în CA, respectiv cei trei propuşi de SIF Transilvania", arată preşedintele CMCM, Gabriela Alexe, adăugând: "Astfel, prin chichiţe avocăţeşti, doreşte îngrădirea dreptului celorlalţi 42,27% dintre acţionari de a avea reprezentanţi în CA".

Referitor la acuzaţiile lui Mihai Fercală cu privire la decizia CMCM să vândă o parte din participaţia Scut Constanţa, conducerea companiei constănţene precizează că este o hotărâre comercială, conformă cu legea, pe care şi-o asumă.

Gabriela Alexe precizează că nu pot exista sancţiuni ASF împotriva CMCM, întrucât conducerea acesteia respectă legea.

"Plângerile penale cu care ameninţă Mihai Fercală reprezintă un subterfucgiu pe care -l foloseşte ori de câte ori este lipsit de argumente în susţinerile lui", se mai arată în raportul citat.

În trecut, între Frăţilă şi SIF Transilvania a existat un conflict pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM are 64,0071% din capital, iar fostul arbitru din Divizia A, Constantin Frăţilă - 32,7660%.

Acţiunile CMCM au crescut, ieri, cu aproape 15%, la 0,1667 lei/unitate, în timp ce acţiunile SCUT, de pe piaţa Rasdaq s-au depreciat cu 72%, pe 8 august, data ultimei tranzacţii, la 0,14 lei/unitate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. stmata doamna, actiunile COMCM au crescut ieri 15%,dar probabil sunteti la comanda FERCALA, iar despre actiunile SCUT , luati gresit in calcul o simpla tranzactie de 500 de actiuni,asta chiar ma face sa spun ca scrieti la comanda

    Fratila (si APIC) trebuie sa ceara official verificarea autenticitatii voturilor prin corespondenta la AGA SIF3. Acolo sunt multe neregului.

    Asta trebuie cerut la toate SIF-urile si in special la SIF5 si SIF3 care au avut AGA in ultima perioada. Si mai interesant ar fi compararea voturilor din procura cu voturile efectiv inregistrate pentru fiecare punct al OZ...Ceea ce nimeni nu ia in calcul este ca prin denaturarea rezultatului se face fals intelectual si uz de fals...dar cine sa verifice...???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb