Freedom Group, companie fondată de antreprenorul Octavian Bădescu, a părăsit reţeaua RE/MAX, începând cu septembrie 2019 şi va continua să activeze pe piaţa imobiliară.
Odată cu ieşirea din reţea, Octavian Bădescu, fondatorul companiei Freedom Group, va aborda un model gândit a avea potenţialul de a revoluţiona piaţa de consultanţă imobiliară, nu doar la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.
Freedom Group a demarat în 2017, ca franciză afiliată reţelei RE/MAX, şi oferă consultanţă, asistenţă, reprezentare şi intermediere imobiliară. "În cei doi ani petrecuţi în reţeaua RE/MAX, Freedom Group a avut rezultate bune, iar la nivel personal am învăţat mult şi am avut reuşite. Am tranzacţionat proprietăţi valoroase, clasându-ne în topul celor mai performante francize RE/MAX, iar după prima jumătate din 2019, aveam majoritatea consultanţilor în primii 10% agenţi din reţea, din punct de vedere al rezultatelor. Cu toate acestea, nu am fost mulţumit de evoluţia lentă a afacerii. Experienţa pe care am acumulat-o între timp m-a făcut să realizez că, în prezent, continuarea afilierii nu mai reprezintă o opţiune viabilă, atât financiar cât şi strategic şi chiar filosofic. Am colaborat foarte bine cu reprezentanţii RE/MAX, înţeleg şi respect modelul de business al acestei reţele. Însă, am simţit că Freedom Group poate creşte mai mult urmând un alt concept de business, un model inovator, pe care îl lansăm zilele următoare", şi-a explicat decizia Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group.
Antreprenorul consideră că piaţa agenţiilor imobiliare este momentan destul de mult marcată de un deficit de productivitate şi de o semnificativă fragmentare. De asemenea, este caracterizată şi de un nivel de educare scăzut al consumatorului. Din perspectiva Freedom Group, pe piaţa autohtonă de consultanţă imobiliară activează foarte multe companii mici şi agenţi imobiliari independenţi, iar valoarea acestei pieţe se situează în jurul valorii de 100 milioane de euro.
"Nevoia de educare a consumatorului este explicabilă prin contextul actual din România, în care tranzacţionarea imobiliară este practicată destul de rar de o persoană, de-a lungul vieţii. Astfel, nivelul de încredere în agenţii imobiliari nefiind foarte ridicat, se încearcă adoptarea unor formule de colaborare cu aceştia, de multe ori nepretabile unei prestaţii de calitate. Astfel sunt generate cercuri vicioase, care ajung, în final, să-l afecteze tot pe client. Direcţia strategică pe care o abordăm îşi propune să rupă aceste cercuri vicioase, pentru a ajuta atât consumatorii de servicii suport în tranzacţionare, prin reprezentare şi intermediere imobiliară, cât şi în beneficiul agenţilor imobiliari. Vom detalia această schimbare de paradigmă şi tot ce presupune ea în viitorul apropiat", a adăugat Octavian Bădescu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2019, 14:20)
Octavian Badescu, un amator lipsit de profesionalism, lipsit de curaj, un om de nimic.