FRT organizează prima ediţie a turneului de tenis de câmp pentru persoanele cu dizabilităţi

Simona Grigorescu
Sport / 26 august 2015

În perioada 28 - 30 august, Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti va găzdui prima ediţie a turneului de tenis de câmp în scaun rulant "Bucharest Open Wheelchair Tennis", categoria ITF Futures Series, cu scopul de a crea un centru de tineri cu handicap ce practică tenis de câmp la nivel de performanţă, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Licinium în colaborare cu Federaţia Româna de Tenis (FRT) şi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

"Anul 2015 este un an preolimpic iar obiectivul Bucharest Open Wheelchair Tennis este să susţină calificarea a cel puţin unui sportiv român la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016", arată sursa.

Meciurile se vor juca la Centrul Naţional de Tenis din Bulevardul Pierre de Coubertin, Bucureşti. La ediţia de anul acesta vor participa 42 de sportivi din 13 ţări, ce vor concura la trei categorii: bărbaţi (30 jucători), femei (7 jucători) şi tetraplegie (5 jucători). Wheelchair Tennis aplică aceleaşi reguli ca şi tenisul clasic, singura diferenţă fiind că mingea poate lovi pământul de două ori.

Printre jucătorii prezenţi la turneu se numără persoane cu dizabilităţi cum ar fi Mariska Venter, jucătoare din Africa de Sud şi ocupanta locului 19 internaţional sau italianul Luca Arca, locul 44 internaţional. Locul 58 internaţional este ocupat de românul Flavian Crăciun, şi este unul dintre cei 4 jucători din România care activează în turnee internaţionale şi care participă la concursurile din circuitul internaţional cu obiectivul de a se califica la Olimpiada din 2016.

Fundaţia Licinium a fost înfiinţată în 2000 la iniţiativa unui grup de tineri cu şi fără handicap şi urmăreşte valorificarea potenţialului tinerilor cu handicap.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb