Fundaţia Orange anunţă proiectele cu impact social care vor primi finanţare prin programul "Susţine un ONG", ediţia 2023

A.F.
Companii / 25 mai 2023

Fundaţia Orange anunţă proiectele cu impact social care vor primi finanţare prin programul "Susţine un ONG", ediţia 2023

Fundaţia Orange susţine în acest an 9 proiecte cu impact social, desemnate câştigătoare în cadrul programului "Susţine un ONG", iniţiativa prin care angajaţii Orange se implică activ în acţiuni de voluntariat şi de sprijinire a comunităţilor #PentruMâine, conform unui comunicat remis redacţiei. Proiectele selectate în cadrul celei de-a XI-a ediţii a programului vor primi o finanţare totală de aproximativ 450.000 de lei şi vor veni în sprijinul a 2.000 de beneficiari.

Conform comunicatului, prin Susţine un ONG, Fundaţia Orange a investit 390.000 de euro în 57 de proiecte implementate de mai multe organizaţii non-profit şi susţinute de angajaţii Orange. Aceştia s-au implicat în toate etapele, de la înscrierea proiectelor în competiţie şi până la raportarea finală, fiind, practic, alături de echipa ONG-ului ales, manageri de proiect implicaţi pe termen lung pentru cauza în care cred.

"Susţine un ONG este despre puterea de a face lucrurile împreună şi despre bucuria de a ajuta cauzele bune. Ne entuziasmăm în fiecare an când vedem implicarea colegilor noştri în proiecte care pot aduce schimbări importante în diferite comunităţi. Educaţia, sănătatea, incluziunea persoanelor cu dizabilităţi şi dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor rurale sunt domeniile esenţiale pe care le susţinem prin ediţia a XI-a a programului. Succesul proiectelor anterioare a dus la suplimentarea bugetului în 2023, până la 50.000 de lei pentru fiecare iniţiativă, pentru ca acestea să aibă un impact mai mare. Mulţumim colegilor pentru dorinţa de a sprijini şi încrederea pe care o au în acest program şi, în egală măsură, juriului pentru implicarea în desemnarea câştigătorilor", a declarat Ovidiu Ana, Director al Fundaţiei Orange.

Anul acesta au fost înscrise în competiţia internă 18 proiecte, iar câştigătorii au fost desemnaţi de juriul ediţiei: Ana MURRAY - Country Director Ashoka România, Melania Medeleanu - Fondator Asociaţia Zi de Bine, Adriana Record - Director Executiv CCIFER, Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România, Raluca Ion - Jurnalist, editor Republica.ro, Irina Matea - Customer Service Director, Orange România.

Proiectele câştigătoare în 2023 sunt:

Cinematograful bucuriei - Educaţie prin CINETERAPIE (Monica Lia, Technical Service Manager, Orange Services, şi Asociaţia Down Bucureşti)

Proiectul este destinat amenajării unui spaţiu dedicat proiecţiilor de film, care va avea toate elementele specifice terapiei prin cinematografie. 75 de copii şi tineri cu Sindrom Down vor avea un loc în care se vor simţi confortabil pentru a putea învăţa modul corect de abordare pentru diferite situaţii care fac parte din viaţă şi care pot fi dificil de rezolvat (stres, durere, abuz, pierdere).

Clubul Micilor programatori (Cristian Paţachia-Sultănoiu, Development & Innovation Manager, Orange România, şi Şcoala Gimnazială Costuleni, comuna Costuleni, judeţul Iaşi)

Proiectul îşi propune creşterea accesului la educaţie tehnologică al copiilor din ciclul gimnazial din comuna Costuleni. Astfel, vor fi oferite cursuri gratuite de robotică pentru 70 de copii şi va fi creată o structură educaţională de tip club de robotică, care va fi dotată cu kituri de robotică, iar profesorii vor fi instruiţi pentru a-i putea iniţia pe copii în acest domeniu.

Educaţie pentru nonviolenţă (Mădălina Stan , B2B Manager Customer Value Management, Orange România şi Asociaţia Bolnavilor de Von Hippel Lindau)

Proiectul se adresează unui număr de 572 de elevi şi 24 de învăţători şi diriginţi din localităţile Mogoşoaia şi Buftea şi are ca scop reducerea numărului de comportamente violente dintre tineri. Activităţile vizate au un specific creativ-artistic, dar, în acelaşi timp, le aduc tinerilor, în mod intenţionat, provocări ce vor fi filmate, menite să îi determine la auto-observare, negociere şi rezolvarea amiabilă a conflictelor, sub îndrumarea unui psiholog.

Fii EROU în comunitatea ta! (Mihai Mărgăritescu, Business Sales Development Manager, Orange România şi Fundaţia Leul Albastru)

Proiectul "Fii EROU în comunitatea ta!" îşi propune creşterea nivelului de competenţe de acordare a primului ajutor (first-responders) şi de auto-ajutorare (self-help) pentru un grup de 200 de persoane cu vârste de peste 14 ani provenind din liceele din judeţul Argeş, comunităţile rurale dezavantajate Bradu, Oarja, Căteasca, 50 dintre aceştia devenind voluntari activi în comunitate.

Împreună reuşim (Marin Mircea Muntean, Technical Solutions Consultant, Orange România, şi Fundaţia de Voluntari Somaschi)

Proiectul realizat în parteneriat cu Fundaţia de Voluntari Somaschi îşi propune să crească şansele de integrare a peste 100 de copii şi tineri romi din comunităţile dezavantajate din Baia Mare, în special zona Craica, prin activităţi de alfabetizare digitală şi activităţi de prevenţie în domeniul sănătăţii, prin educaţie privind igiena, alimentaţia sănătoasă şi riscurile adicţiilor.

IT is for me (Ioana Grigore, Head of HR, Orange Services, şi Asociaţia Vertik pentru viitor)

În România, fetele au rezultate mai bune la ştiinţe, dar îşi pierd interesul pentru studii STEM după 7-10 ani. Proiectul educaţional "IT este pentru mine" îşi propune să motiveze copiii să opteze pentru studii STEM, urmărind să reducă şi stereotipurile de gen în alegerea parcursului educaţional, dar va contribui şi la conştientizarea schimbărilor climatice printr-o serie de ateliere care combină ştiinţa cu tehnologia informaţiei în scopul de a crea soluţii pentru a proteja mediului înconjurător. 125 de elevi, din care 50% fete, vor beneficia de cursuri de IT pentru a începe primii paşi în lumea digitală.

Leadership Summer Academy for Kids (Alina Ioana Manolea, Front Office Manager, Orange Services şi Asociatia Teach for Romania)

Sub umbrela "Refresh pentru profesori, restart pentru societate", asociaţia Teach for Romania îşi propune anul acesta formarea unei noi generaţii de profesori, a zecea (G10), capabili să gestioneze intervenţii educaţionale sustenabile în medii vulnerabile. Proiectul susţine dezvoltarea abilităţilor de bază pentru cel puţin 460 de copii, din comuna Udeşti, judeţul Suceava, şi 100 de noi profesori care vor participa la Leadership Summer Academy for Kids (cursuri, activitati extraşcolare, reflecţie).

O cale către o viaţă normală (Marian Mihai, Specialist Support, Orange Romania Communications, şi Asociatia Terapeutica de Intervenţie, Psihoterapie Individuală şi Comportamentală - O.N.G)

Proiectul "O cale către o viaţă normală" - program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist vizează crearea unui cadru favorabil care să contribuie la creşterea şanselor de integrare socială a copiilor şi tinerilor cu TSA, prin diagnosticare precoce şi acces la servicii, programe de recuperare şi asistenţă specializată, şi creşterea capacităţii profesioniştilor şi familiilor de a susţine intervenţiile specializate.

Visul meu e la fel de frumos ca al tău (Cristina Oana Batuşariu, Head of Supply Chain, Orange România şi Fundaţia Inimă de Copil)

Proiectul se adresează unui grup de 25 de copii şi tineri cu dizabilităţi/ întârzieri în dezvoltare, cu vârste între 5-26 ani, din judeţul Galaţi. Aceştia vor beneficia de sesiuni de terapie de suport emoţional şi dezvoltarea încrederii în sine pentru integrarea în grădiniţă, şcoală, grupuri de joacă. Atelierele vor fi realizate prin terapie prin artă şi stimulare polisenzorială sau întâlniri de grup.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb