Fundaţia Orange lansează cea de-a 10-a ediţie a programului SuperCoders, dedicat copiilor pasionaţi de programare

T.B.
Companii / 11 octombrie 2023

Fundaţia Orange lansează cea de-a 10-a ediţie a programului SuperCoders, dedicat copiilor pasionaţi de programare

Fundaţia Orange România, în parteneriat cu Simplon România, lansează cea de-a X-a ediţie a programului de educaţie digitală SuperCoders, dedicat copiilor cu vârste între 10-14 ani, pasionaţi de animaţie şi programare, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Orange, remis redacţiei. Începând cu ediţia de anul acesta, programul, care a fost lansat şi implementat de Orange, va fi continuat de fundaţie, în acord cu misiunea sa de a contribui la promovarea educaţiei digitale, potrivit sursei citate. Fundaţia Orange s-a alăturat SuperCoders anul trecut şi continuă în acest fel tradiţia iniţiativei prin care peste 4.500 de copii au dobândit competenţe digitale, se mai arată în comunicat.

Ediţia aniversară SuperCoders se desfăşoară anul acesta în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024 şi cuprinde trei etape: Caravana, cu ateliere de programare în Scratch, care se vor desfăşura atât în sediul Orange Digital Center, cât şi în şcolile care fac parte din programul Digitaliada, dar şi online, Competiţia naţională şi Academia de robotică la care vor participa copiii cu cele mai bune 50 de animaţii, informează sursa citată.

"Fundaţia Orange are ca principal obiectiv promovarea educaţiei digitale, în linie cu strategia companiei #OrangeForward, iar acesta este şi motivul pentru care anul trecut ne-am alăturat cu entuziasm programului SuperCoders. Am dorit să ducem acest proiect mai aproape de comunitatea construită în cadrul programelor Fundaţiei - Digitaliada şi Orange Digital Center. În şcolile Digitaliada, elevii şi profesorii utilizează în procesul educaţional conţinut digital, astfel a fost un demers firesc să ne alăturăm Orange şi să sprijinim pasiunea copiilor pentru tehnologie. Vom continua să scriem povestea SuperCoders, vom continua să investim în dezvoltarea creativităţii tinerilor prin joacă şi îi vom ajută să dobândească abilităţile necesare pentru a face din tehnologie un instrument care să-i ajute în parcursul profesional", a declarat Ovidiu Ana, Director Executiv Fundaţia Orange, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb