Fundaţia OTP Bank România îşi consolidează rolul de creator de conţinut educaţional de calitate

S.B.
Bănci-Asigurări / 26 ianuarie 2022

Delia Murafa, Director al Fundaţiei OTP Bank România

Delia Murafa, Director al Fundaţiei OTP Bank România

În 2021, aproximativ 1000 de persoane au beneficiat de diferitele programe educaţionale lansate de Fundaţia OTP Bank România, organizaţia confirmând astfel noua sa orientare strategică de creator de conţinut.

În cei 7 ani de activitate, Fundaţia a acumulat un portofoliu important de proiecte educaţionale construite pe patru linii principale de activitate: educaţie financiară, educaţia copiilor, orientare în carieră şi parteneriate strategice cu asociaţii şi ONG-uri locale.

"Rezultatele din ultimul an ne ajută să construim, pe baze solide, către atingerea obiectivelor asumate în anul 2020 prin schimbarea strategiei Fundaţiei, aceea de a deveni creator de conţinut educaţional valoros în educaţie financiară şi digitală, în comunicare, leadership şi inteligenţă emoţională. Ne dorim să păstrăm aceeaşi abordare pozitivă şi să continuăm misiunea de a avea un impact real în jurul nostru, prin a genera transformare în educaţie şi învaţare modernă în rândul noilor generaţii.", a declarat Delia Murafa, Director al Fundaţiei OTP Bank România.

Pe direcţia parteneriatelor strategice se află programul naţional de educaţie digitală, "Lecţia în online", realizat în colaborare cu Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care se adresează personalului didactic de predare/ conducere, îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar. Scopul programului constă în dezvoltarea competenţelor digitale cu aplicabilitate imediată în proiectarea, implementarea, evaluarea şi îmbunătăţirea lecţiilor online. În cursul anului 2021, la sesiunile de formare au participat peste 500 de cadre didactice. În prezent, sunt în plină desfăşurare sesiunile care au demarat la finalul anului trecut.

Tot în 2021, Fundaţia OTP Bank România s-a implicat, în calitate de creator de conţinut, în realizarea unui program de leadership şi comunicare care are drept scop, pe de o parte, construirea unui profil de lider pentru candidaţii la funcţii de management în cadrul şcolilor şi, pe de altă parte, îmbunătăţirea comunicării în cadrul unităţilor şcolare. Programul, rezultat al parteneriatului strategic dintre Fundaţie şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a fost lansat anul trecut prin organizarea a două sesiuni de instruire a formatorilor, urmate de alte două ateliere de lucru. Obiectivul programului constă în instruirea a 620 de lideri în cursul acestui an.

O altă realizare este lansarea programului "Neuroştiinţa la clasă", dezvoltat de Fundaţia OTP Bank România, Mind Architect şi alte organizaţii partenere, cu sprijinul Ministerului Educaţiei. Programul este dedicat atât cadrelor didactice, cât şi elevilor din ciclul primar, gimnazial, liceal şi universitar, şi îşi propune să introducă în şcoli subiectul autocunoaşterii bazate pe neuroştiinţă şi psihologie aplicate în viaţa de zi cu zi, cu ajutorul materialelor suport pentru cadrele didactice. Anul trecut, 3.000 de profesori s-au înscris pe platforma digitală a proiectului pentru a putea participa direct la implementarea programului în şcoli.

Anul 2021 a marcat şi debutul primului proiect cu finanţare europeană, "Manager în acţiune", în cadrul căruia Fundaţia OTP Bank România şi-a asumat atât rolul de lider, cât şi pe acela de creator de conţinut. În acest sens, a fost elaborat un produs educaţional complex destinat studenţilor facultăţilor cu profil economic şi care răspunde nevoilor acestora de a pune în practică informaţiile teoretice dobândite în cadrul cursurilor universitare. În afara Fundaţiei, parteneri în cadrul proiectului sunt Academia de Studii Economice Bucureşti şi Asociaţia Consultanţilor în Management din România (AMCOR). Obiectivul programul constă în organizarea de stagii de practică pentru un număr de 284 de studenţi economişti.

Tot o premieră pentru activitatea Fundaţiei a fost reprezentată, în 2021, de organizarea şi găzduirea primului proiect Erasmus. Obiectivul proiectului a fost identificarea şi testarea a două metode de promovare a educaţiei financiare. Proiectul s-a desfăşurat în luna septembrie a anului trecut şi a reunit 18 participanţi din şase ţări.

Programul de educaţie financiară pentru adulţi, Fitness Financiar, a continuat şi în 2021, la cele 49 de sesiuni participând aproximativ 500 de persoane interesate de dobândirea unui comportament financiar responsabil. Cele două direcţii de acţiune ale programului constau, pe de o parte, în promovarea acestui program în rândul colegilor din cadrul Grupului OTP, şi, pe de altă parte, către angajaţii clienţilor persoane juridice care lucrează cu OTP Bank România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb