Future Market Insights: Piaţa materialelor ecologice de construcţie, estimată la 962 miliarde dolari în 2033

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 noiembrie 2024

Future Market Insights: Piaţa materialelor ecologice de construcţie, estimată la 962 miliarde dolari în 2033

Piaţa materialelor de construcţie verzi, evaluată la 334 de miliarde de dolari în 2023, este estimată să atingă 962 de miliarde de dolari până în 2033, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 11,2% în perioada analizată, potrivit unui raport Future Market Insights.

Studiul, citat de globenewswire.com, arată că, în măsura în care guvernele şi consumatorii pun accentul pe soluţiile de construcţie ecologice, cererea de materiale de construcţie verzi a crescut în regiuni cheie, inclusiv în America de Nord, Europa şi Asia-Pacific. Adoptarea acestor materiale se aliniază cu iniţiativele globale de reducere a amprentei de carbon, de a îndeplini standardele de eficienţă energetică şi de a respecta reglementările de construcţie care promovează sustenabilitatea.

Materialele importante de pe piaţa de profil includ produse cu conţinut reciclat, bambus, baloţi de paie şi lemn durabil, care sunt din ce în ce mai utilizate atât în proiectele rezidenţiale, cât şi în cele comerciale. Practicile inovatoare de construcţie, precum ferestrele eficiente din punct de vedere energetic, acoperişurile reci şi formele de beton izolat au alimentat şi mai mult utilizarea materialelor ecologice. Pe măsură ce conştiinţa de mediu creşte, se aşteaptă ca firmele şi dezvoltatorii de pe piaţa imobiliară să integreze mai multe materiale ecologice în procesele lor de construcţie, notează analiza citată.

Cadrul de reglementare care sprijină iniţiativele de construcţie ecologică alimentează piaţa suspusă analizei, iar ţările din întreaga lume adoptă Coduri de construcţii mai stricte care impun eficienţa energetică şi utilizarea materialelor verzi. Acest sprijin de reglementare este unul dintre factorii principali pentru piaţa materialelor de construcţie ecologice şi susţine proiectele de dezvoltare urbană, unde durabilitatea joacă un rol critic în planificarea infrastructurii.

Analiştii estimează că această tendinţă nu va face decât să accelereze, pe măsură ce mai multe guverne oferă stimulente pentru construcţia ecologică, iar consumatorii continuă să acorde prioritate opţiunilor ecologice în proiectele de construcţie şi renovare a caselor.

"Piaţa materialelor de construcţii verzi este poziţionată pentru o creştere exponenţială în următorul deceniu, determinată de o convergenţă a cererii consumatorilor, a reglementărilor de mediu şi a inovaţiei în industrie", spune Nikhil Kaitwade, vicepreşedinte asociat la Future Market Insights (FMI), adăugând: "Această piaţă manifestă o schimbare esenţială către practicile de construcţie durabile, susţinută de progresele în ştiinţa materialelor şi orientarea guvernelor către eficienţa energetică".

BASF, liderul pieţei

Conform analizei, materialele de construcţie eficiente din punct de vedere energetic ajută la reducerea costurilor operaţionale, cum sunt cheltuielile de încălzire şi răcire, ceea ce stimulează adoptarea lor în sectoarele comerciale şi rezidenţiale.

Piaţa globală a materialelor de construcţie ecologice este condusă de BASF SE, gigantul german al chimicalelor, care are în portofoliu o gamă cuprinzătoare de soluţii, inclusiv materiale de izolare, sisteme de acoperiş eficiente din punct de vedere energetic şi sisteme de pereţi durabili. Alte companii majore din industria de profil sunt: Dupont de Nemours Inc.; PPG Industries Inc.; RedBuilt; IsoHemp; Binderholz GmbH; Interface Inc.; Novagard Solutions; Kingspan Group; Acoustical Surfaces Inc.; Sika AG; Owens Corning; Bauder GmbH. Acestea investesc în cercetare şi dezvoltare pentru a inova şi a oferi soluţii de construcţie durabile, valorificând cererea în creştere a pieţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb