FUZIUNE ÎN PIAŢA SERVICIILOR DE CURIERAT PTT Express intră în zona de livrare a coletelor grele

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Companii / 10 noiembrie 2022

PTT Express intră în zona de livrare a coletelor grele

Piaţa privind serviciile de curierat din ţara noastră va oferi în curând transporturi de colete grele - cu greutate cuprinsă între 30 kilograme şi peste 70 kilograme -, odată cu fuzionarea recentă, prin absorbţie, a companiei memex - deţinută de Cristian Pandel, CEO-ul Memento Group, care include şi compania de turism Christian Tour dar şi compania aeriană Animawings - şi PTT Express by Filadelfia Group, deţinută de Lucian Aldescu şi Ioan Sighiartău. Noua companie se va numi PTT Express, iar aportul de capital este de 35% din partea memex, 55% din partea Filadelfia Group care participă cu o flotă de 70 de tiruri de câte 24 tone fiecare şi 10% din partea lui Lucian Aldescu, CEO al noului operator din piaţa de transport a coletelor grele.

Obiectivul noii companii, PTT Express, este să le ofere clienţilor o experienţă superioară de livare - siguranţă, eficienţă, confort, livare la timp şi la uşă cu doi curieri.

"Avem o echipă de peste 100 de colegi şi peste 100 de curieri ai subcontractorilor, deţinem 10 depozite şi trei hub-uri - la Sebeş, Bucureşti şi Arad. Avem o flotă mixtă de la maşini mici, de 1,8 tone, până la tiruri de 24 tone, cu care oferim servicii de livrare cuprinse între 48 şi 72 de ore la nivel naţional. Ne propunem să ajungem la uşa clientului în timp predictibil. Nu oferim viteză de livrare, ci predictibilitate şi siguranţă. Vom livra în continuare şi colete mici, cu timp de livrare bun în oraşele mari din România, dar pe aceste colete este vorba despre viteza de livrare pe care acum nu o putem atinge în zona rurală", a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bucureşti, Lucian Aldescu, CEO al PTT Express, care a menţionat că, dacă cifra de afaceri a atins în acest an 3 milioane euro, estimarea pentru finalul anului viitor se ridică la 6 milioane euro.

"Piaţa la nivel naţional este în continuă creştere datorită dezvoltării exponenţiale a comerţului online, care a cunoscut o adevărată explozie a cifrei de afaceri în timpul pandemiei. Noi dorim cu partenerul din Spania o piaţă de 5 milioane euro, dacă ţinem cont că peste 500.000 din coletele expediate anual către ţara noastră provin de la românii din Spania. De altfel, din Spania, Franţa, Italia şi România au fost expediate peste 40.000 tone colete, care au fost strânse în 100 centre de colectare. În activitatea noastră, punem accent pe integritate, dezvoltare continuă şi calitatea serviciilor oferite", a arătat Ioan Sighiartău, CEO al Filadelfia Group.

Referitor la situaţia actuală din transporturile de marfă, unde companiile se confruntă cu creşterea preţurilor la energie, dar şi la carburanţi, domnul Sighiartău a arătat că atât timp cât preţul la carburanţi este aproape dublu faţă de anul trecut, este evident că o parte din acest preţ se va regăsi în zona de transport, de livrare din cadrul serviciului de curierat.

"Preţurile au crescut, toate companiile de curierat au făcut asta, au introdus componenta de carburant în preţul de livrare. Noi nu ne dorim să fim un curier ieftin, ci unul de calitate, iar pentru acest lucru trebuie să existe un preţ echilibrat cu standardele de calitate şi siguranţă oferite de compania noastră", a spus Ioan Sighiartău.

În ceea ce priveşte activitatea noii companii, Cristian Pandel, CEO al Memento Group a arătat că partea de curierat a fost pentru business-ul pe care îl conduce o oportunitate ivită în pandemie când comerţul online a făcut un salt uriaş.

"Când am decis fuziunea memex cu PTT Express, am luat în considerare faptul că aproape 6 milioane de români trăiesc în statele europene şi că mulţi dintre ei, ajunşi la o anumită vârstă, încep să se întoarcă acasă şi să relocheze aproape toate bunurile achiziţionate în străinătate. Vorbim despre colete grele trimise în ţară care conţine mobilier, biciclete, cauciucuri pentru combină, echipamente electrocasnice (frigidere, maşini de spălat, plite electrice, aragaze), adică despre o relocarea continuă care a început să crească în ultima perioadă. Prin noul concept oferit de PTT Express nu oferim doar transportul şi livrarea la uşă a bunurilor respective, prin intermediul a doi curieri, ci şi montarea obiectelor comandate, precum şi modul în care funcţionează acestea, ceea ce reprezintă o nişă de servicii care în acest moment nu este acoperită în piaţa românească", a precizat Cristian Pandel.

În acest sens, curierii PTT Express vor urma cursuri de formare, prin care vor dobândi competenţele necesare montării bunurilor voluminoase achiziţionate de clienţi, din mediul online.

Volumele manevrate de curierii PTT Express s-au ridicat în anul 2022 la 70.000 expedieri pe zi, iar anul viitor conducerea companiei doreşte dublarea acestui volum. 33% din expediţii sunt internaţionale, iar 67% sunt interne, în ţara noastră, clienţii principali ai companiei de livrare fiind magazinele online.

În ceea ce priveşte expedierea coletelor mici în oraşele mari, Cristian Pandel a menţionat că întreaga flotă din Bucureşti este alcătuită din vehicule verzi, nepoluante.

Tot în scopul dezvoltării noii afaceri, Filadelfia Group ar urma să înceapă anul viitor, dacă va obţine toate avizele şi autorizaţiile necesare, ridicarea unui nou depozit în localitatea Chitila, ce va reprezenta un nou hub pentru zona de sud a ţării şi pentru Bucureşti. Valoarea investiţiei se ridică la minimum 2 milioane euro.

PTT Express îşi propune să devină în anii următori cel mai important jucător din piaţa de curierat rapid pe categoria colete grele la nivel naţional şi al Europei Centrale şi de Est. Dacă business-ul se va dezvolta la parametrii doriţi, Cristian Pandel a precizat că nu exclude ca firma respectivă să intre şi în piaţa de transport aerian cargo.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb