Fuziunea Deutsche Börse - LSE, în pericol

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 februarie 2017

Operatorul Bursei din Londra a avertizat că este puţin probabilă aprobarea tranzacţiei de către Comisia Europeană

Planul de fuziune în valoare de 29 de miliarde de euro dintre Deutsche Börse AG (operatorul Bursei din Frankfurt) şi London Stock Exchange Group (LSE - operatorul pieţei din Londra) ar putea eşua în condiţiile în care Comisia Europeană pare că nu va aproba această tranzacţie, informează Reuters.

LSE a avertizat, duminică seara, că este puţin probabil ca fuziunea să fie aprobată de oficialii de la Bruxelles.

Conform LSE, Comisia i-a cerut operatorului bursei de la Londra să-şi vândă participaţia de 60% deţinută la platforma de tranzacţionare MTS, solicitare care este catalogată de LSE drept "disproporţionată". Oficialii de la Bruxelles au cerut această vânzare pentru înlăturarea temerilor legate de concurenţă.

LSE i-a avertizat pe investitori că nu va reuşi să vândă MTS, iar o astfel de înstrăinare ar afecta afacerile sale în derulare. LSE a precizat: "În baza actualei poziţii a Comisiei, operatorul Bursei din Londra crede că este puţin probabil ca Bruxelles-ul să aprobe tranzacţia".

Piaţa londoneză a subliniat că va face eforturi în continuare pentru ca fuziunea cu Deutsche Börse să se realizeze, însă acest lucru va fi imposibil dacă autorităţile europene nu îşi schimbă poziţia.

Într-o declaraţie separată, Deutsche Börse a arătat că "LSE a decis pe cont propriu să nu îndeplinească cerinţa de înstrăinare a deţinerii majoritare la MTS". Piaţa germană a menţionat că aşteaptă decizia finală a Comisiei Europene până la finele lunii martie.

Comisia Europeană dăduse termen până la data de 27 februarie celor doi operatori bursieri să vină cu o propunere care să îndeplinească cerinţele sale.

MTS reprezintă o parte relativ mică din afacerile LSE, dar este o platformă majoră de tranzacţionare pentru bonduri guvernamentale europene, în special în Italia, unde operatorul Bursei de la Londra deţine Borsa Italiana.

Reprezentanţii Comisiei Europene nu au comentat informaţia privind o eventuală blocare a fuziunii celor două pieţe.

Recent, Comisia Europeană şi-a exprimat obiecţiile faţă de propunerea de fuziune dintre LSE şi Deutsche Börse, îngrijorările autorităţilor privind în special operaţiunile de clearing (compensare). Împreună, LSE şi Deutsche Börse au o pondere mare pe piaţa de clearing, astfel că trebuie să vândă o parte din activităţile care se suprapun. Deja, cele două pieţe au acceptat să vândă o parte din operaţiunile de clearing ale LSE (LCH), ca să satisfacă solicitările autorităţilor antitrust.

Deutsche Börse şi LSE au decis, anul trecut, să dea naştere celui mai mare operator bursier european, printr-o fuziune în acţiuni. Conform acordului dintre părţi, acţionarii Deutsche Börse ar deţine 54,4% din acţiunile noii entităţi, iar investitorii LSE - restul de 45,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb