Fuziunea prin absorbţie dintre BVB şi SIBEX, aprobată de ASF

ANDREI STAN
Piaţa de Capital / 4 octombrie 2017

Fuziunea prin absorbţie dintre BVB şi SIBEX, aprobată de ASF

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat în cadrul şedinţei de astăzi solicitările operatorilor de piaţă "Bursa de Valori Bucureşti" SA (BVB) şi SIBEX - "Sibiu Stock Exchange" SA privind procesul de fuziune prin absorbţie dintre cele două societăţi, potrivit unui comunicat de presă al ASF.

Astfel, a fost aprobată modificarea autorizaţiei de funcţionare a BVB ca urmare a majorării capitalului social, retragerea autorizaţiei de operator de piaţă a SIBEX - "Sibiu Stock Exchange" SA şi radierea din Registrul ASF, precum şi retragerea pieţelor reglementate administrate de către acesta (la vedere şi de instrumente financiare derivate), inclusiv radierea tuturor IFD SIBEX înregistrate la ASF, retragerea atestatului acordat SIBEX de ASF pentru calitatea de organism de formare profesională.

Totodată, Consiliul a avizat retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de servicii de investiţii financiare "Intercapital Invest" SA şi radierea din Registrul ASF din această calitate.

În cadrul şedinţei, ASF a avizat şi prospectul proporţionat aferent emisiunii de noi acţiuni în vederea majorării capitalului social al societăţii "Auto Center" SA Bucureşti, prospectul proporţionat în vederea majorării capitalului social al societăţii "IOR" SA Bucureşti, modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a "BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private" SA.

Tot astăzi, au fost avizaţi 37 de agenţi şi s-au retras avizele pentru alţi 31 agenţi care desfăşoară activităţi de marketing pentru fondurile de pensii facultative şi administrate privat.

De asemenea, Autoritatea a aprobat proiectul de Normă pentru aplicarea Ghidului ESMA privind accesul unui depozitar central la fluxurile de tranzacţii ale contra-părţilor centrale şi ale locurilor de tranzacţionare şi a Ghidului ESMA privind normele şi procedurile în cazul insolvenţei participanţilor la un depozitar central.

Proiectul va fi afişat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 15 zile, precizează sursa citată.

Nu în ultimul rând, ASF a stabilit măsuri reţinute în sarcina "SAI Safi Invest" SA ca urmare a evoluţiei ponderii acţiunilor necotate "Elvila" SA aflate în portofoliul FII FOA şi a respins o plângere prealabilă formulată împotriva unei decizii a Autorităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb