Fuziunea "Volkswagen" - "Porsche", amânată de o anchetă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 februarie 2011

În noiembrie anul trecut, acţionarii "Porsche" au votat în favoarea vânzării de acţiuni în sumă de 5 miliarde euro pentru facilitarea fuziunii, prin reducerea datoriilor.

În noiembrie anul trecut, acţionarii "Porsche" au votat în favoarea vânzării de acţiuni în sumă de 5 miliarde euro pentru facilitarea fuziunii, prin reducerea datoriilor.

Fuziunea dintre compania auto germană "Porsche" SE şi "Volkswagen" AG, cel mai mare producător de autoturisme din Europa, va fi, probabil, amânată până anul viitor din cauza unor obstacole judiciare.

Oficialii "Porsche" au anunţat, ieri, că procurorii din Stüttgart derulează, în acest moment, o anchetă pe marginea acuzaţiilor de manipulare a preţului acţiunilor companiei, ceea ce va face ca finalizarea combinării activităţilor celor două societăţi să aibă loc în 2012.

Anul trecut, "Volkswagen" anunţa că tranzacţia, plănuită iniţial să se încheie în semestrul al doilea din 2011, este ţinută în loc şi de unele procese intentate pe teritoriul SUA, respectiv de unele dispute fiscale din Germania. "Porsche" şi "Volkswagen" au decis să fuzioneze în august 2009, după ce "Porsche" a eşuat în încercarea de preluare a rivalului mai mare.

Anchetatorii germani au extins investigaţia asupra fostului director executiv al "Porsche", Wendelin Wiedeking, şi a ex-directorului financiar Holger Haerter. Aceştia sunt suspectaţi că au pus în pericol exis-tenţa companiei, prin riscurile la care au supus-o.

Totodată, ancheta îi priveşte pe trei angajaţi ai diviziei financiare a "Porsche", suspectaţi că au realizat declaraţii false în negocierile cu băncile în privinţa refinanţării companiei.

"Investigaţiile viitoare se dovedesc a fi extrem de complexe şi cer foarte mult timp. În mod cert, ele nu se vor finaliza mai devreme de sfârşitul anului", au anunţat procurorii germani.

În timp ce încearcă să rezolve problemele legale şi financiare, companiile îşi consolidează legăturile din sectorul de producţie. O fabrică "Volkswagen" din Osnabrueck, Germania, va construi modelele Porsche Boxster şi Cayman, după cum a anunţat, săptămâna aceasta, directorul Ludger Teeken. "Volkswagen" asamblează deja caroseriile pentru SUV-ul Cayenne şi pentru modelul Panamera.

Totodată, "Porsche" a fost împuternicită de "Volkswagen" să conducă dezvoltarea modelelor sport la nivel de grup.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb