Gabriela Firea a prezentat stadiul proiectelor de infrastructură

V.D.
Politică / 29 august 2018

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Primarul Capitalei Gabriela Firea a prezentat astăzi stadiul proiectelor de infrastructură, precum noile trasee ale pistelor de biciclete, nodurile rutiere sau cartierul Henri Coandă, multe dintre ele aflându-se însă încă la studiul de fezabilitate. USR Bucureşti a criticat prezentarea Gabrielei Firea, spunând că este doar o tentativă nereuşită de a atrage atenţia de la eşecul primilor doi ani de mandat, adăugând că multe dintre măsurile pentru fluidizarea traficului au rămas încă la stadiul de proiect din cauza faptului că municipalitatea nu a ştiut să investească în mod corect banii, preferând să acorde stimulente şi să organizeze spectacole.

Gabriela Firea a vorbit în conferinţa de presă organizată miercuri despre unul dintre cele mai dezbătute proiecte de infrastructură din Bucureşti, străpungere Ciurel, nod rutier Virtuţii. Proiectul are o valoare totală de 128 milioane de euro şi a fost demarat în urmă cu 10 ani. Ar fi trebuit finalizat în 2014, însă au apărut diverse blocaje.

"Atunci când l-am preluat, în anul 2016, la un stadiu de 13 la sută, acest proiect era complet blocat, la fel ca alte proiecte vitale pentru Capitală. Am constatat că erau atât probleme financiare, dar şi grave probleme tehnice. Proiectul iniţial era făcut greşit, nu se luau în calcul o serie de reţele edilitare care trebuiau deviate pentru ca lucrările să poată continua. S-au făcut eforturi pentru recuperarea întârzierilor, astfel încât azi vă pot anunţa că nodul rutier Virtuţii - podul hobanat este realizat în proporţie de aproape 90 la sută, în timp ce întregul tronson nod rutier Virtuţii este realizat în proporţie de 70", a declarat miercuri Gabriela Firea.

Ea a spus că termenul de finalizare este condiţionat şi de exproprierile restante şi relocarea traseelor instalaţiilor ENEL, însă se aşteaptă ca proiectul să fie finalizat până la sfârşitul anului viitor.

În ceea ce priveşte străpungerea Autostrăzii A1, proiectul iniţial prevedea un culoar de expropriere de 200 de imobile care ar trebui demolate, multe dintre acestea fiind construite în ultimii ani, dar pentru că ar fi însemnat costuri foarte mari, s-a refăcut traseul, iar acesta cuprinde acum doar 20 de imobile ce trebuie demolate. Proiectul, în valoare totală de 128 de milioane de euro, va începe după realizarea PUZ-ului şi aprobarea lui în Consiliul General la începutul anului viitor. Termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2020.

Referitor la Prelungirea Ghencea, Firea a spus că studiul de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va fi predat pe 6 septembrie, costul fiind de 320.000 de euro. Proiectul presupune lărgirea şi modernizarea bulevardului Ghencea pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 şi până la Şoseaua de Centură. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lăţime de 6 metri şi spaţii verzi. De asemenea, toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Râul Doamnei vor fi semaforizate, a explicat Firea. Se vor realiza şi un nod intermodal şi o parcare de tip park&ride de 300 de locuri.

Edilul a vorbit şi de supralărgirea de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, proiect în valoare de aproape 12,3 milioane de euro şi cu termen de execuţie 15 luni. Proiectul se află încă la prima etapă, care constă în demolarea clădirilor din zonă. Vor fi lărgite benzile, trotuare vor avea lăţime de 4,5 metri, vor fi reconfigurate intersecţiile, reamenajate spaţiile verzi şi parcările, vor fi construite şi piste bibiclişti şi 12 refugii pentru staţiile de autobuz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb