Gabriela Firea vrea să schimbe denumirea Parcului Unirii

A.I.G.
Miscellanea / 17 decembrie 2019

Sursa foto: facebook.com

Sursa foto: facebook.com

Într-un proiect al Primăriei Capitale, se arată faptul că Parcul Unirii din Capitală ar putea să se numească Parcul ''Teohtist Patriarhul''. Proiectul a fost postat pe Facebook de consilierul USR Octavian Berceanu şi ar urma să fie dezbătut mâine la şedinţa CGMB.

În proiectul postat de consilierul USR se arată: "Un motiv care ne determină să propunem schimbarea denumiriii din "Parcul Unirii" în Parcul Teoctist Patriarhul este supra-atribuirea atributului "Unirii" atat parcului situat în piaţa cu acelaşi nume, fântânii cântătoare devenită obiectiv turistic, apoi magazinului care domină perspectiva spre Est, cât şi celor două staţii de metrou, precum şi a bulevardului limitrof, fapt de natură să inducă o oarecare confuzie la nivelul turiştilor şi al celor aflaţi în căutarea unei adrese în acest vast perimetru".

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a transmis o scrisoare deschisă Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, în care i-a solicitat să ia în considerare, în zilele comemorării Revoluţiei, oferirea numelui unui disident anticomunist Parcului Unirii: pe cel al martirului Gheorghe Ursu, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

''Am aflat cu surprindere despre dorinţa dvs de a numi un parc important pentru memoria Capitalei "Teoctist Patriarhul". Departe de a judeca simplist şi fără nuanţe activitatea fostului patriarh, consider că acesta nu poate fi ridicat totuşi, mai ales în zilele comemorării eroilor Revoluţiei, la poziţia de simbol moral definitoriu pentru Capitală. Vă amintesc, doamnă primar, rândurile în care Teoctist îl numea pe Ceauşescu "o mare personalitate, un vizionar" care "a condus poporul la realizări fără egal în 2000 de ani de existenţă", justificând chiar, în unele interpretări, represiunea sângeroasă din decembrie 1989. Repet: chiar dacă compromisul moral a reprezentat, poate, o soluţie de supravieţuire sub comunism, sub nici o formă nu putem transforma acest compromis într-un model'' a afirmat acesta.

Deputatul PNL a mai adăugat: ''În aceste condiţii, doamnă primar, dacă insistaţi să schimbaţi numele tuturor parcurilor bucureştene şi Unirea nu vi se mai pare un simbol suficient de puternic, vă propun să luaţi în considerare, în zilele comemorării Revoluţiei, oferirea numelui unui disident anticomunist Parcului Unirii: pe cel al martirului Gheorghe Ursu'', potrivit comunicatului citat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce sa faca si Firea... din astea grele.. schimbari de denumiri.A facu parcari, a rezolvat blocajele in circulatie, a facut scoli, spitale etc acu se relaxeaza cu redenumiri...

    Sau doar asta face? 

    1. In firea ei de malagambista trece cu nesimtire pe sub nasul cetateanului o denumire. Daca e de parc atunci sa fie ! Numele nou al parcului: "Fii rea in nesimtire" Tradus pe romaneste teoctist preafericit.

    o hoata nenorocita care incearca sa abata opinia publica , nu uita jurnalisto sa mai oferi cite zeci de milioane de euro din taxele bucurestenilor catedralei mintuirii Fraierilor, cite milioane i ti vin parandarat in conturile din Occident?

    V-AM SCRIS INTR-O ALTA POSTARE DESPRE ACEASTA PACOSTE LA PRIMARIA BUCURESTI DAR REVIN.CE INSEAMNA SA NU STI CARTE!!!!!!!PROSTILOR CREDINCIOSI SI FARISEI SA STITI CA POPII SI ACEASTA BISERICA ESTE CANCERUL UMANITATII-EI NU PLATESC TAXE SI IMPOZITE NICI CALDURA NICI LUMINA SI MAI DISTRUGATOR AU FOST PATENERI SI CREATORI AI COMUNISMULUI IN ROMANIA,BABELE S-AU SPOVEDIDIT POPILOR SI SI-AU TRADAT BARBATII ,PARINTII SI BUNICII CARE LUPTAU IN MUNTI IMPOTRIVA COMUNISMULUI---ACUM SUNT INFORMATORI PLATITI.STITI LA LOVITURA DE STAT DIN 90 AU FERECAT USILE BISERICILOR PENTRU CA ROMANII SA FIE OMORATI???CE FERICITI SUNTE-TI CAND DUPA CE A FACUT PIPI BAGA MANA IN BUTOAIE SI VA DA APA SFINTITA-PROSTILOR-SUNT HOTI ,PEDOFILI,SI EXCROCI.ACEST TEOCTIST ESTE O ALTA JAVRA(SUNT 3OO.OO. DE POPI SI 500.OOO DE BISERICI SI MANASTIRI IN ROMANIA)IN BUCURESTI SUNT 30.OOO DE BISERICI SI DOAR 10.OOO DE SCOLI SI GRADINITE ASTA ESTE O CRIMA SI PROSTII SE DUC SI PUPA TOATE MIZERIILE DIN BISERICI.STITI D-NA PRIMAR CE INSEAMNA CUVANTUL UNIRE,CHIAR DACA PROVII DINTR-O VAGAUNA TREABUIA SA STII.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb