Galaţiul are un nou depozit de deşeuri menajere

Ana Felea
Miscellanea / 23 august 2022

Galaţiul are un nou depozit de deşeuri menajere

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat ca au fost finalizate lucrările la noul depozit de deşeuri menajere din judeţul Galaţi, cel de la Valea Mărului. Pentru acest obiectiv s-au cheltuit 69.940.160 de lei, iar acest contract este o parte din ampla investiţie care priveşte managementul deşeurilor din judeţ, în valoare de 481.894.052 de lei, finanţată cu fonduri europene prin Programul Infrastructură Mare.

"Implementăm la Galaţi un sistem unic în ţară de management al deşeurilor. În cadrul acestui proiect amplu de mediu, am finalizat o investiţie extrem de importantă în domeniul gestionării deşeurilor menajere.

Noul depozit de la Valea Mărului este dotat cu tehnologii de mediu de ultimă generaţie şi respectă cele mai drastice norme impuse de autorităţile europene în acest domeniu. Practic, va dispărea vechea imagine a gropii de gunoi, cu miros neplăcut, pungi şi resturi de deşeuri împrăştiate de vânt. Regulile de depozitare sunt schimbate fundamental, adaptate noilor criterii de mediu, astfel că, până să fie aduse aici, la Valea Mărului, deşeurile menajere şi cele nepericuloase vor fi colectate separat, sortate şi tratate mecano-biologic, astfel încât în noul depozit va ajunge doar un compost, care la anumite intervale de timp va fi acoperit cu strat de pământ.

Calculele specialiştilor arată că, după operaţiunile de sortare şi tratare, doar jumătate din deşeurile menajere colectate de la populaţie va ajunge în depozitul de la Valea Mărului", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noul depozit are o capacitate de un million de metri cubi şi este proiectat să aibă o durată de viaţă de 30 de ani.

"Este dotat cu o staţie ultraperformantă de epurare a apelor, are propria staţie de sortare, sistem modern de drenare şi colectare a levigatului, de colectare a gazelor de fermentaţie şi sistem de monitorizare a pânzei freatice. Pentru a deveni funcţional, este nevoie de un agent economic specializat care să gestioneze activitatea depozitului. Astfel, vom demara procedurile de atribuire prin licitaţie pentru desemnarea unui operator", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noul depozit de deşeuri menajere de la Valea Mărului are propriul laborator de analize a probelor de mediu, staţie meteo, clădire administrativă, garaj cu atelier mecanic, staţie de alimentare, staţie de spălare şi încă o ministaţie de epurare a apelor uzate. De asemenea, au fost achiziţionate mai multe utilaje de mare tonaj, care vor fi folosite în cadrul depozitului.

Suprafaţa totală aferentă depozitului pentru întreaga perioadă de funcţionare este de 15 hectare.

De asemenea, în cadrul altor contracte, se lucrează la finalizarea drumului de acces şi la extinderea unui canal de colectare a apelor pluviale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb