Garanti BBVA România contribuie cu 48 milioane de euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România

S.B.
Bănci-Asigurări / 12 septembrie

Garanti BBVA România contribuie cu 48 milioane de euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România

Garanti BBVA România îşi continuă orientarea către sustenabilitate şi contribuie cu 48 de milioane de euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România, susţinând astfel electrificarea industriei auto din România. Finanţarea va fi utilizată pentru a sprijini producţia modelului Ford Puma şi a noilor modele de autovehicule comerciale, Ford Transit Courier şi Ford Turneo Courier, precum şi pentru a da startul producţiei versiunilor electrice ale acestora.

Garanti BBVA România a prioritizat sustenabilitatea încă din 2020, contribuind în mod semnificativ, în calitate de partener financiar, la proiecte care sprijină dezvoltarea economică şi socială incluzivă şi care sunt prietenoase cu mediul.

Un exemplu recent este participarea Garanti BBVA România cu 48 de milioane de euro, alături de banca soră, Garanti BBVA International NV (care s-a angajat separat cu încă 20 de milioane de euro) în tranzacţia sindicalizată Ford Otosan România în valoare de 435 de milioane de euro, într-un consorţiu de bănci condus de BRD Societe Generale, în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers (MLA) şi Bookrunners în cadrul tranzacţiei.

"Creditul sindicalizat acordat companiei Ford Otosan reprezintă un angajament comun pentru sustenabilitate al unui important grup de bănci internaţionale şi româneşti, din care Garanti BBVA face parte. Acest împrumut marchează un pas strategic în direcţia electrificării industriei auto din România şi un proiect cheie pentru economia locală. Mai mult, iniţiativa sprijină tranziţia energetică, iar noi suntem mândri să ne alăturăm ca parteneri financiari" a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.

De altfel, strategia de creştere a Garanti BBVA în România se bazează pe integrarea principiilor ESG în deciziile de afaceri. Printre proiectele finanţate de Garanti BBVA se numără clădiri verzi precum Upsite şi Ivy, producţia de motoare electrice de către Softronic în Craiova, precum şi o serie de proiecte educaţionale şi de sănătate. În prezent, 10% din portofoliul de credite pentru companii al Garanti BBVA este dedicat finanţării sustenabile.

Garanti BBVA România activează astfel pe principiile grupului financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), din care face parte, pionier global în sustenabilitate. BBVA a dezvoltat activităţi de afaceri sustenabile în valoare de peste 20 de miliarde de euro în primul trimestru al anului 2024, în creştere cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult, BBVA se apropie de obiectivul său de a mobiliza 300 de miliarde de euro între 2018 şi 2025, având deja angajate 226 de miliarde de euro. De altfel, BBVA primeşte anual cel mai înalt indice de sustenabilitate Dow Jones din UE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb