Garanti BBVA şi IFC au semnat un acord de împrumut de 40 milioane euro pentru a sprijini achiziţia de locuinţe verzi

F.D.
Bănci-Asigurări / 21 noiembrie 2022

Garanti BBVA şi IFC au semnat un acord de împrumut de 40 milioane euro pentru a sprijini achiziţia de locuinţe verzi

Garanti BBVA a semnat un acord de împrumut de 40 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, cu scopul de a finanţa investiţiile în locuinţe ecologice ale românilor şi pentru a contribui la efortul comun de protejare a mediului înconjurător, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, împrumutul de 40 de milioane de euro va permite Garanti BBVA să ofere credite ipotecare verzi şi împrumuturi pentru îmbunătăţirea locuinţelor, încurajând astfel clienţii băncii să aleagă variante sustenabile, atunci când optează pentru o locuinţă nouă sau îmbunătăţiri pentru cea existentă. În acelaşi timp, prin noua finanţare primită, Garanti BBVA îşi va mări contribuţia la reducerea emisiilor cu gaze de efect de seră.

Garanti BBVA a dezvoltat în ultimii ani un portofoliu vast de produse financiare verzi pentru sectorul imobiliar, inclusiv creditul ipotecar verde Casa Eco si un împrumut verde pentru dezvoltatori rezidenţiali.

"Acordul actual cu partenerul nostru pe termen lung, IFC, este o dovadă în plus a angajamentului nostru de a contribui la protejarea naturii şi la bunăstarea societăţii. O direcţie importantă a strategiei noastre este educarea clienţilor cu privire la finanţarea sustenabilă şi ne vom strădui să creştem apetitul clienţilor pentru achiziţii care să contribuie la protecţia mediului", a declarat Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România.

Grupul Garanti BBVA are un parteneriat pe termen lung cu IFC, primind mai multe împrumuturi de la instituţia financiară, iar, în ultimii ani, fondurile au fost destinate în principal către finanţarea verde. În 2022, Garanti BBVA Credite de Consum, parte a Garanti BBVA Group România, a semnat, de asemenea, un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu IFC pentru a-i sprijini pe români să reducă amprenta de carbon a locuinţelor, prin finanţări ecologice avantajoase destinate persoanelor fizice, se mai arată în comunicat.

"Una dintre priorităţile noastre cheie în România este extinderea accesului la credite şi a gamei de produse financiare disponibile pentru sprijinirea investiţiile verzi", a declarat Ary Naïm, Director Regional IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. "Creditele ipotecare verzi pot stimula dezvoltarea şi achiziţionarea de locuinţe sustenabile, care aduc beneficii pentru mediu, dar şi pentru proprietarii acestora, datorită standardelor de trai mai bune şi facturilor reduse la utilităţi."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb