Gartner estimează că volumul cheltuielilor IT la nivel mondial va creşte cu 5,1% în 2023

V.G.
Companii / 24 octombrie 2022

Gartner estimează că volumul cheltuielilor IT la nivel mondial va creşte cu 5,1% în 2023

Conform ultimei prognoze a analiştilor Gartner, cheltuielile efectuate la nivel mondial pentru IT sunt estimate să însumeze 4,6 trilioane USD în 2023, ceea ce marchează o creştere de 5,1% faţă de 2022, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Conform sursei citate, cererea pentru IT în 2023 se preconizează a fi consistentă, pe măsură ce companiile vor continua să îşi deruleze iniţiativele de digitalizare a afacerilor ca răspuns la evoluţiile economice.

"Cheltuielile IT ale companiilor sunt protejate de impactul recesiunii, deoarece directorii generali şi directorii financiari, în loc să reducă bugetele IT, cresc cheltuielile pentru iniţiativele de digitalizare a afacerii", a declarat John-David Lovelock, Distinguished VP Analyst la Gartner. "Turbulenţele economice vor schimba contextul investiţiilor în tehnologie, crescând cheltuielile în unele domenii şi accelerând scăderile în altele, dar nu se preconizează că vor avea un impact semnificativ asupra nivelului general al cheltuielilor pentru tehnologie ale companiilor", a completat Lovelock.

"Cu toate acestea, inflaţia a redus puterea de cumpărare a consumatorilor în aproape fiecare ţară din lume. Puterea de cumpărare a consumatorilor a fost redusă până la punctul în care mulţi amână acum achiziţiile de dispozitive din 2022 până în 2023, reducând cheltuielile pentru dispozitive cu 8,4% în 2022 şi cu 0,6% în 2023", a detaliat Lovelock. Analiştii Gartner au discutat în cadrul Gartner IT Symposium/Xpo despre tendinţele care influenţează piaţa IT.

Tehnologiile care sunt menţinute în companii faţă de cele care susţin procesele de afaceri sunt evidenţiate prin ratele lor de creştere proiectate în 2023. Există suficiente cheltuieli pe piaţa centrelor de date pentru a menţine centrele de date locale existente, dar noile cheltuieli continuă să fie orientate către opţiunile cloud, aşa cum demonstrează creşterea estimată pentru 2023 de 11,3% a cheltuielilor pentru software.

Într-o economie în scădere sau în deteriorare, experienţa convenţională recomandă reducerea costurilor, inclusiv a costurilor cu componenta IT. Cu toate acestea, un sondaj Gartner realizat în luna iulie 2022 cu participarea a peste 200 de directori financiari a constatat că 69% dintre aceştia au în plan creşterea cheltuielilor pentru tehnologiile digitale, în timp ce 2023 Gartner CIO and Technology Executive Survey a relevat faptul că directorii IT au sarcina de a accelera timpul de valorificare a investiţiilor digitale.

"Companiile vor folosi tehnologia digitală în primul rând pentru a-şi remodela fluxurile de venituri, adăugând noi produse şi servicii, schimbând fluxul de încasări pentru produsele şi serviciile existente, precum şi pentru a schimba beneficiile-cheie oferite de acestea", a spus Lovelock. "Această tendinţă a alimentat trecerea de la cumpărarea de tehnologie la construirea, compunerea şi asamblarea tehnologiei pentru a susţine catalizatorii specifici ai afacerii. Această schimbare este fundamentală pentru creşterea ponderii cloud-ului faţă de soluţiile locale din perspectiva noilor cheltuieli IT", a subliniat reprezentantul Gartner.

"Cu toate acestea, pe măsură ce organizaţiile caută să obţină concomitent şi eficienţa operaţiunilor, la lista proiectelor de transformare digitală sunt adăugate reducerea costurilor şi/sau evitarea costurilor în perioada actuală de incertitudine economică, nevoile operaţionale şi de back-office mai tradiţionale ale departamentelor din afara IT", a concluzionat Lovelock.

O analiză mai detaliată a perspectivelor pentru cheltuielile IT globale este disponibilă în webinarul Gartner "IT Spend Forecast, 3Q22: Is IT Spending Recession Proof?". Aflaţi despre priorităţile de top ale CIO în 2022 în e-book-ul Gartner 2022 Leadership Vision for Chief Information Officers disponibil gratuit.

Metodologia Gartner de prognozare a cheltuielilor IT se bazează pe analiza riguroasă a vânzărilor pentru întreaga gamă de produse şi servicii IT realizate de un număr de peste o mie de furnizori. Gartner foloseşte tehnici de cercetare primare, completate de surse secundare de cercetare, pentru a construi o bază de date cuprinzătoare ce conţine date despre dimensiunea pieţei pe care cărora îşi bazează prognozele.

Prognoza trimestrială Gartner privind cheltuielile IT oferă o perspectivă unică asupra cheltuielilor IT în segmentele hardware, software, servicii IT şi telecomunicaţii. Aceste rapoarte îi ajută pe clienţii Gartner să înţeleagă oportunităţile şi provocările pieţei. Cea mai recentă cercetare privind prognoza cheltuielilor IT este disponibilă clienţilor Gartner în "Gartner Market Databook, 3Q22 Update", se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb