Gastrade a lansat a doua etapă a testului de piaţă pentru terminalul LNG din Alexandroupolis

Ziarul BURSA #Companii / 14 ianuarie 2020

Gastrade a lansat a doua etapă a testului de piaţă pentru terminalul LNG din Alexandroupolis

Romgaz este interesată să preia 20% din terminalul LNG Alexandroupolis

Gastrade, companie de utilităţi din Grecia şi dezvoltator al terminalului LNG Alexandroupolis, la care şi Romgaz este interesată să preia o participaţie de 20%, a lansat pe data de 10 ianuarie, cea de-a doua etapă a testului de piaţă în concordanţă cu "Ghidul de gestionare şi alocare a capacităţii Sistemului Independent de Gaze Naturale Alexandroupolis şi în conformitate cu alineatul (6) al articolului 36 din Directiva 2009/73/EC", aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (RAE), arată un comunicat al companiei elene.

Potrivit surselor citate, proiectul îşi propune să ofere un sistem de furnizare a gazelor naturale către pieţele din sud-estul Europei, oferind regiunii siguranţa unei aprovizionări constante, diversificarea rutelor şi surselor de gaze naturale, flexibilitatea preţurilor şi concurenţă sporită.

Comunicatul citat notează: "Acest proiect va satisface cererea în creştere pentru gaze din regiune pe termen mediu şi lung, oferind acces regional la LNG, sprijinind accesul şi pătrunderea pe piaţa gazelor naturale. Pentru Bulgaria, România, Serbia şi alte pieţe din sud-estul Europei, proiectul va furniza gaze naturale prin interconectorul Grecia-Bulgaria care este în construcţie şi prin celelalte conducte existente sau care urmează să fie construite în regiune. Aceasta este o etapă obligatorie pentru rezervările de capacitate în acest proiect. Companiile care şi-au exprimat deja interesul pentru prima fază a testului de piaţă sunt eligibile să depună oferte angajante către Gastrade. Liniile directoare stabilesc condiţiile prin care noi participanţi interesaţi pot lua parte la cea de-a două faza a testului de piaţă, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 februarie 2020".

În prima fază a testului de piaţă, douăzeci de companii au înaintat declaraţii de interes pentru un total de 12.2 miliarde de metri cubi (bcm) pe an privind capacitatea de regazificare şi livrare către sistemul naţional grecesc de furnizare a gazului natural (NNGTS), a mai transmis Gastrade, adăugând că declaraţiile de interes pentru participarea la proiect au depăşit capacitatea tehnică a acestuia, proiectată la 5,5 bcm pe an.

După o procedură de alocare a capacităţii supravegheată de RAE, participanţii alocaţi vor trebui să semneze acorduri de rezervare a capacităţii în conformitate cu modelul relevant aprobat de Autoritate.

Procesul de licitaţie pentru construcţia acestui proiect este în desfăşurare, iar proiectul este planificat să devină operaţional din punct de vedere comercial, în trimestrul trei al anului 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb