Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021

S.B.
Companii / 20 octombrie 2021

Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021

Grupul rus Gazprom se aşteaptă la venituri record anul acesta, în urma majorării preţurilor gazelor în Europa, şi a anunţat înfiinţarea până la finalul anului a unui fond de gestionare a riscurilor, evaluat la 726 miliarde de ruble (10 miliarde de dolari), informează Agerpres.

Compania rusă de stat, care furnizează Europei peste o treime din gazele de care are nevoie, beneficiază de pe urma creşterii record a preţurilor gazelor naturale pe piaţa europeană, din cauza livrărilor restrânse.

În acest an câştigurile de bază ale Gazprom ar urma să depăşească 45 miliarde de dolari iar fluxul de numerar va fi pozitiv, în pofida nivelului ridicat al dividendelor.

Board-ul companiei a menţinut nemodificat programul de investiţii, la 1.190 miliarde de ruble, inclusiv cheltuieli de capital în valoare de 1.020 miliarde de ruble.

Bugetul Gazprom se bazează în 2021 pe un preţ mediu al gazelor de 269,60 dolari per 1.000 metri cubi la contractele de furnizare pe termen lung cu consumatorii europeni.

De asemenea, Gazprom a informat că fondul său de rezervă, menit să controleze riscurile, "furnizează fiabilitatea necesară către buget şi rezilienţă la volatilitatea mediului extern".

Cotaţiile la gaze naturale au atins luna aceasta noi recorduri istorice pe piaţa de referinţă din Europa, pe măsură ce impactul majorării costurilor la energie s-a răsfrânt asupra pieţelor de acţiuni şi obligaţiuni.

Conform analiştilor, Europa începe sezonul de iarnă cu cel mai redus nivel al stocurilor de gaze din mai mult de un deceniu, ceea ce sporeşte temerile privind fiabilitatea furnizărilor pe timp de iarnă.

Rusia, a cărei producţie de gaze şi exporturi spre UE sunt deja aproape de un nivel record, a informat că trebuie să finalizeze umplerea capacităţilor interne de stocare înainte de a majora livrările pe piaţa spot din Europa. Guvernul rus a anunţat că intenţionează să finalizeze umplerea capacităţilor interne de stocare până la finalul acestei luni.

Vicepremierul rus Alexander Novak a reiterat săptămâna trecută că nimeni din Europa nu a cerut Rusiei să trimită o cantitate suplimentară de gaze pentru a calma creşterea preţurilor gazelor pe piaţa spot.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Romania trebuie sa se intoarca de urgenta la carbune si pacura si la exploatarea resurselor nationale de catre firme romanesti nu straine...Sa reducem cat mai mult importul de gaze de la rusi...

    Vanzari record? Sa vedem...dar sigur vor avea incasari record!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb