GDF Suez Energy România, amendată de ANRE pentru facturarea gazelor în avans

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 octombrie 2015

Furnizorul de gaze naturale GDF Suez Energy România a fost sancţionat cu amendă în cuantum total de 200.000 lei pentru facturarea în avans, arată un comunicat al ANRE (reglementatorul pieţei noastre de energie).

ANRE explică: "Ca urmare a petiţiilor înregistrate cu privire la modalitatea de facturare a serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale realizată de GDF Suez Energy România pentru clienţii finali de tip B1 (n.r. casnici), am efectuat o acţiune de control de tip verificare la această companie. Am constatat că, pentru o parte din clienţii finali de tip B1, furnizorul de gaze naturale a implementat un proiect nou intitulat "Transmitere 3 facturi simultan, adus la cunoştinţa ANRE, dar care nu a fost aprobat/avizat de autoritate".

Reglementatorul pieţei susţine că a dispus ca furnizorul de gaze să factureze lunar contravaloarea serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale, în conformitate cu prevederile reglementărilor din domeniul gazelor naturale. "Începând cu data comunicării procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, GDF Suez Energy România nu va mai aplica clienţilor finali Metodologia «Transmitere 3 facturi simultan»". ANRE a menţionat că amenda contravenţională a fost deja achitată.

Reprezentanţii ANRE au ţinut să precizeze că furnizorul nu a respectat obligaţia legală de a factura lunar contravaloarea serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale, pentru locurile de consum, selectate prin sondaj de echipa de control. De asemenea, compania este acuzată că nu a respectat obligaţia legală de a utiliza valori ale puterii calorifice superioare (PCS) reale, transmise de către operatorul de distribuţie a gazelor naturale, la facturarea consumului de gaze naturale.

La finele săptămânii trecute, distribuitorul şi furnizorul de gaze GDF SUEZ Energy România a anunţat că modalitatea de a transmite trei facturi, cu trei scadenţe de plată, printr-o singură expediere, a fost implementată în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu informarea detaliată, în prealabil, a clienţilor. Compania a mai spus că, în măsura în care această modalitate de facturare, derulată în cadrul unui proiect pilot, nu este percepută ca o facilitate atractivă pentru clienţi, GDF SUEZ Energy România este deschisă să revină asupra modelului iniţial de expediere a facturilor de gaze naturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb