Gebruder Weiss aniversează 30 de ani de activitate în România

S.B.
Companii / 15 iulie

Gebruder Weiss aniversează 30 de ani de activitate în România

Compania internaţională de transport şi logistică Gebruder Weiss aniversează anul acesta 30 de ani de activitate în România. Începută ca o mică agenţie de expediere a mărfurilor în 1994, compania a cunoscut o dezvoltare impresionantă în trei decenii şi este acum un furnizor bine-cunoscut de servicii logistice complete pe piaţa internă. În această perioadă, compania a investit constant în dezvoltarea reţelei sale de hub-uri, amplasate strategic în zonele de interes ale ţării, dar şi în diversificarea serviciilor oferite clienţilor şi în digitalizarea proceselor.

Pentru Viorel Leca, Director General al Gebruder Weiss România din 2009, creşterea dinamică din ultimii 15 ani este confirmarea unei strategii de afaceri consecvente: "Am investit continuu în extinderea locaţiilor şi a zonelor noastre logistice, în tehnologie şi instrumente digitale, precum şi în formarea şi educarea continuă a angajaţilor noştri - întotdeauna cu obiectivul clar de a oferi cele mai bune soluţii logistice pentru succesul clienţilor noştri. Aceasta continuă să ne motiveze."

Gebruder Weiss gestionează în prezent 13 locaţii în ţară, cu 9 centre logistice mari situate în Bucureşti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Braşov, Constanţa şi Craiova. Aproximativ 700 de angajaţi au gestionat peste 1,1 milioane de expedieri în 2023 şi au generat vânzări de 94 de milioane de euro. Compania de logistică oferă clienţilor săi întreaga gamă de soluţii de transport şi logistică: transport terestru, aerian şi maritim, transport intermodal, formalităţi vamale şi logistică de depozitare, precum şi gestionarea individuală a lanţului de aprovizionare. Compania implementează o multitudine de soluţii logistice personalizate, în special pentru industria auto şi grupurile tehnologice mari.

"România este o piaţă dificilă şi competitivă, dar profităm de oportunităţile care apar. Astfel, Gebruder Weiss s-a impus ca furnizor de servicii logistice de primă clasă. Angajaţii noştri sunt foarte dedicaţi calităţii serviciilor noastre logistice." Thomas Moser, Director şi Manager Regional Black Sea/CSI la Gebruder Weiss.

În ultimii 30 de ani, Gebruder Weiss a investit aproximativ 90 de milioane de euro în extinderea organizaţiei sale din România, valoare ajustată la inflaţie (presupunând o rată anuală a inflaţiei de 3,5%). Suma a fost alocată dezvoltării reţelei sale de hub-uri logistice, infrastructurii IT, instruirii personalului şi altele.

România este un jucător important pe piaţa comerţului internaţional şi, în plus, are o economie dinamică şi este bine poziţionată pentru a valorifica tendinţa de nearshoring, respectiv mutarea producţiei aproape de ţara de consum. "Gebruder Weiss doreşte să îşi consolideze relaţia de lungă durată cu România şi să îşi valorifice investiţiile pentru a sprijini rolul tot mai important al ţării în comerţul regional şi dezvoltarea economică", a declarat Viorel Leca.

Din 2018, serviciile de livrare la domiciliu pentru retailul online fac parte şi din portofoliul Gebruder Weiss: bunurile comandate online, cum ar fi mobilierul sau electrocasnicele, sunt livrate direct clientului final. Majoritatea transporturilor se fac către aglomeraţiile urbane.

Pentru a contribui la reducerea poluării fonice şi a emisiilor de CO2, Gebruder Weiss gestionează, pentru unul dintre principalii săi clienţi, 7 vehicule electrice în Cluj, Sibiu, Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi. În perioada octombrie - decembrie 2023, Gebruder Weiss România a efectuat aproximativ 2.100 de livrări cu vehicule electrice, mărfurile transportate însumând aproximativ 311.000 kg. Astfel, a reuşit să reducă emisiile de CO2 cu 14 tone. Transporturile ecologice şi mijloacele de transport alternative sunt, în general, un subiect important pentru compania de logistică, care îşi propune pentru 2024, ca aproximativ 10% din livrările dedicate acestui client să fie efectuate cu vehicule electrice, ceea ce se va traduce în peste 8.000 de transporturi.

Gebruder Weiss urmăreşte, de asemenea, funcţionarea durabilă a depozitelor sale logistice şi acordă atenţie eficienţei energetice a clădirilor noi, de exemplu prin instalarea iluminatului cu LED, a pompelor de căldură şi a sistemelor fotovoltaice. Acesta a fost cel mai recent caz al construcţiei celui de-al doilea terminal logistic de lângă Bucureşti, în Popeşti-Leordeni. Hub-ul logistic, cu o suprafaţă totală de depozitare şi manipulare de 17.000 de metri pătraţi, va oferi noi capacităţi

pentru soluţii logistice inteligente începând cu toamna anului 2024 şi, datorită locaţiei sale convenabile, va permite rute de distribuţie mai scurte în Bucureşti, precum şi o conexiune rapidă cu portul maritim din Constanţa.

În plus, concentrarea companiei pe digitalizare a fost crucială în îmbunătăţirea operaţiunilor şi serviciilor sale. Prin adoptarea tehnologiilor digitale, compania a eficientizat procesele, a îmbunătăţit eficienţa şi s-a poziţionat în fruntea transformării digitale a industriei.

Pentru Viorel Leca, obiectivele pentru viitor sunt clare: "Vrem să devenim şi mai eficienţi şi sustenabili ca furnizor de servicii logistice, precum şi să ne diversificăm în continuare portofoliul şi să convingem noi clienţi de calitatea serviciilor noastre."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb