"Geely Holding" - ofertantul preferat de "Ford" pentru "Volvo Car"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2009

"Volvo Car" îşi reduce cheltuielile, după ce, în trimestrul al doilea din 2009, a înregistrat pierderi brute de 231 milioane de dolari.

"Volvo Car" îşi reduce cheltuielile, după ce, în trimestrul al doilea din 2009, a înregistrat pierderi brute de 231 milioane de dolari.

Un consorţiu condus de "Zhejiang Geely Holding Group" Co. Ltd. din China este ofertantul preferat cu care "Ford Motor" Co. poartă discuţii referitoare la o posibilă vânzare a diviziei "Volvo Car" Corp., a anunţat, ieri, constructorul auto american.

"Obiectivul Ford în discuţiile cu Geely este să ajungem la un acord care este în cel mai bun interes al tuturor părţilor", a declarat vice-preşedintele executiv al "Ford", Lewis Booth, într-un comunicat de presă. Acesta a adăugat: "Ford consideră că Geely are potenţialul să devină viitorul proprietar al Volvo Car şi să ducă mai departe activităţile sale, păstrând în acelaşi timp valorile şi independenţa mărcii suedeze".

Conducerea "Ford" a precizat că, deşi se va angaja în discuţii aprofundate cu "Geely", până acum părţile nu au ajuns la o decizie şi nici nu exis­tă un termen limită în acest sens. În plus, deşi nu intenţionează să păstreze o participaţie la "Volvo Car", "Ford" va coopera cu marca suedeză în mai multe domenii, inclusiv în ce priveşte furnizarea de componente şi soluţii de inginerie.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de presa internaţională, "Ford" va continua "negocierile în detaliu cu Geely, întrucât nu au fost rezolvate deocamdată aspectele legate de protejarea proprietăţii intelectuale".

"Ford", singura companie auto majoră din SUA care nu a solicitat sprijin financiar de la stat ca să evite falimentul, renunţă la liniile internaţionale de producţie a autoturismelor de lux, urmând să se concentreze pe propriul brand. Directorul executiv al "Ford", Alan Mulally, intenţionează să readucă societatea la profit până în 2011.

Analiştii cred că vânzarea "Volvo Car" este una cu probleme, întrucât această marcă este complet integrată în strategia de dezvoltare a produselor "Ford". "Este ca şi cum ai încerca să vinzi o cameră din propriul apartament", spun analiştii.

Conform unor surse apropiate negocierilor, "Geely", cel mai mare producător privat de autoturisme din China, este pregătit să plătească aproximativ două miliarde de dolari pentru "Volvo Car", mai puţin decât o treime din preţul pe care l-a plătit "Ford" atunci când a preluat societatea suedeză, în urmă cu un deceniu.

"Ford" a lansat anunţul privind eventuala vânzare a diviziei "Volvo Car" în decembrie 2008. Anul trecut, compania americană a vândut mărcile Jaguar şi Land Rover din Marea Britanie către producătorul auto indian "Tata Motors" Ltd., obţinând în schimb 2,4 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb