ZIARUL BURSA

29 octombrie 2009
Ediţia din 15.08.2024

Leul, la minimul ultimelor opt luni

Mihaela MihaiBănci-Asigurări / 29 octombrie 2009

Moneda naţională s-a depreciat, ieri, cu aproape un ban (0,23%), până la 4,2995 lei/euro, Banca Naţională a României (BNR) nemaianunţând un curs de referinţă atât de ridicat de aproape opt luni, mai precis din 17 februarie 2009, când cursul a afişat valoarea de 4,3096 lei/euro.

Ioan Cezar Corâci

Patronatele vor ca FMI să accepte o reducere a TVA

CĂTĂLIN DEACUMacroeconomie / 29 octombrie 2009

Organizaţiile patronale vor cere reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional (FMI) să accepte o reducere a TVA cu trei-patru puncte procentuale, pe o perioadă de un an, pentru bunurile de larg consum şi cele alimentare.

Zootehnia îşi înfige coarnele-n Guvern

Zootehnia îşi înfige coarnele-n Guvern

Cătălin DeacuCompanii / 29 octombrie 2009

Fermierii au pichetat, ieri, sediile ministerelor Agriculturii şi Finanţelor, fiind extrem de nemulţumiţi de întârzierile la plata subvenţiilor şi de valoarea redusă a acestora.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

ArcelorMittal Returns To Profit

Alina Vasiescu (Tradus de Andrei Năstase)English Section / 29 octombrie 2009

ArcelorMittal SA, the world"s largest steel producer, has reported a profit of 903 million USD for July - September 2009, thus ending a run of three consecutive quarters in the red.

Banii de subvenţii, la asfaltări?

F.A.Macroeconomie / 29 octombrie 2009

Fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu, vicepreşedinte al PSD, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că banii pentru subvenţiile în agricultură au fost prevăzuţi în bugetul de stat, însă, acum nu se regăsesc în bugetul...

OPINII După 20 de ani

Gheorghe PipereaEditorial / 29 octombrie 2009

La 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, România este percepută ca una dintre cele mai corupte ţări din Europa, incapabilă să acceseze şi să gestioneze fondurile europene, incapabilă să îşi creeze sau să-şi întreţină propria...

Georgeta Şerban, director general al Gral Medical: "Testul de foc pentru jucătorii mari îl va reprezenta anul 2010. Pe cale de consecinţă, strategia noastră poată să facă diferenţa în piaţă şi, ulterior, să devină soluţia pentru creşteri ale cifrei de afaceri. Ne gândim la câteva obiective îndrăzneţe pentru acest an de foc, căutând canale noi de promovare a serviciilor noastre medicale".

Gral Medical a realizat vânzări mai mari cu 40%

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 29 octombrie 2009 /

Gral Medical a marcat o creştere a cifrei de afaceri de aproape 40%, pe primele nouă luni ale anului 2009, faţă de anul trecut, iar managerii companiei apreciază că vor egala, pînă la sfârşitul acestui an, creşterea de 52%, din anul 2008.

EADS începe producţia la Braşov în 2010

OVIDIU VRÂNCEANU, BRAŞOVCompanii / 29 octombrie 2009 /

O delegaţie a concernului EADS a venit, în această săptămână, la Braşov pentru a discuta cu autorităţile modul de realizare a unei investiţii pe platforma IAR Ghimbav, mai precis realizarea unui Parc Tehnologic Aerospaţial.

"Daimler" continuă să-şi diminueze cheltuielile

Alina VasiescuInternaţional / 29 octombrie 2009

"Daimler" AG, al doilea producător mondial de autoturisme de lux, va continua să-şi diminueze cheltuielile în 2010, în condiţiile în care dificultăţile financiare ale dealerilor şi furnizorilor i-ar putea afecta profitul în trimestrul actual.

SAP îşi reduce, din nou, ţinta vânzărilor

Alina VasiescuInternaţional / 29 octombrie 2009

SAP AG, cel mai mare producător mondial de software pentru administrarea afacerilor, şi-a majorat cu 12% profitul în trimestrul al treilea, însă şi-a modificat în sens negativ ţinta vânzărilor, pentru a doua oară în acest an, întrucât clienţii...

"ArcelorMittal" a revenit la profit

Alina VasiescuInternaţional / 29 octombrie 2009

"ArcelorMittal" SA, cel mai mare producător mondial de oţel, a raportat un profit de 903 milioane de dolari pentru perioada iulie-septembrie 2009, revenind astfel la câştig după trei trimestre consecutive cu pierderi.

"BenQ" lansează primele proiectoare 3D pe piaţa locală

M.M.Companii / 29 octombrie 2009

BenQ este primul producător care aduce în România tehnologia 3D încorporată în proiectoare de înaltă performanţă, completându-şi, astfel portofoliul de produse, dar şi cu serii noi de monitoare Full HD multi-hub sau cu tehnologie LED, anunţă...

Animal Farmers Take Grievances To Government"s Door

Catalin Deacu (Tradus de Andrei Năstase)English Section / 29 octombrie 2009

Animal farmers picketed the Ministry of Agriculture and the Ministry of Finance yesterday, being extremely displeased with the delays in the disbursement of subsidies and with the very low value of such subsidies.

Leu falls to eight month low

Mihaela Mihai (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 29 octombrie 2009

The Romanian currency yesterday dropped by almost one "ban" (0.23%), to 4.2995 lei/Euro, the highest exchange rate announced by the Central Bank since February 17th 2009 (4.3096 lei/Euro).

Business Associations Want IMF To Accept VAT Cut

Catalin Deacu (Tradus de Andrei Năstase)English Section / 29 octombrie 2009

Romanian business associations will ask the representatives of the International Monetary Fund (IMF) to accept a reduction of the value-added tax (VAT) by three or four percentage points for one year, applicable only to consumer goods and food.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo