"ArcelorMittal" a revenit la profit

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2009

"ArcelorMittal" SA, cel mai mare producător mondial de oţel, a raportat un profit de 903 milioane de dolari pentru perioada iulie-septembrie 2009, revenind astfel la câştig după trei trimestre consecutive cu pierderi. Redresarea are la bază reluarea producţiei unor furnale şi creşterea exporturilor, în baza revenirii cererii.

Profitul înregistrat de "ArcelorMittal" în trimestrul al treilea din 2009 este cu 76% mai mic faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară a anului trecut, când însuma 3,82 miliarde dolari. Analiştii estimau numai 58 de milioane de dolari pentru trimestrul al treilea din anul curent.

Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 16,2 miliarde de dolari în perioada iulie-septembrie 2009, cu 54% mai mică decât cea de 35,19 miliarde dolari înregistrată în trimestrul trei din 2008.

Directorul general al "ArcelorMittal", Lakshmi Mittal, a apreciat că, în trimestrul al treilea, s-au înregistrat primele semne ale unei reveniri pe piaţa oţelului, după ce recesiunea globală a condus la scăderea dramatică a cererii pentru produsele de oţel utilizate în industria auto şi a construcţiilor.

"Până în 2010, ar trebui să vedem o îmbunătăţire graduală continuă, chiar dacă mediul operaţional rămâne unul plin de provocări", a avertizat Lakshmi Mittal.

Profitul operaţional al companiei (EBITDA) a fost de 1,59 miliarde de dolari în perioada de raportare, în scădere cu 81% în ritm anual. Însă, analiştii aşteptau mai mult: 1,78 miliarde de dolari.

"ArcelorMittal" şi-a redus producţia cu 50% la începutul lui 2009, a eliminat locuri de muncă, a vândut acţiuni şi obligaţiuni ca să-şi refinanţeze împrumuturile. În 2008, "ArcelorMittal" a produs 101,6 milioane tone de oţel, echivalentul a 7,7% din cantitatea fabricată la nivel global, de 1,32 miliarde de tone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb