Un miliard de lei, cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene pentru telecomunicaţii

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 29 octombrie 2009

Valoarea de cofinanţare solicitată pentru proiectele din telecomunicaţii a ajuns la suma de un miliard de lei, de 7,7 ori mai mare decât cuantumul disponibil. Rata plasării fondurilor structurale a depăşit cu 425% alocarea din perioada 2007-2009, ca urmare a creşterii gradului de interes pentru finanţarea din fondurile structurale, a anunţat, ieri, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Potrivit Agerpres, pe 9 septembrie, MCSI a lansat un nou apel de proiecte în cadrul operaţiunii 3.2.1 Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar, în valoare de 142 milioane lei. Suma maximă cu care poate fi finanţat un proiect ajunge la 21,5 milioane lei la nivel naţional şi 5,5 milioane lei la nivel local. Rata de cofinanţare este de 100% pentru ordonatorii de credite finanţaţi integral de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor pentru şomaj, după caz, şi 98% pentru celelalte categorii de solicitanţi eligibili.

În data de 26 octombrie, dată-limită de depunere a dosarelor pe această operaţiune, au fost înregistrate 241 proiecte, cu o valoare totală de 332 milioane de euro, iar valoarea de cofinanţare solicitată este de 260 milioane de euro, reprezentând de 7,7 ori mai mult decât valoarea grantului dis-ponibil, în creştere faţă de apelul anterior pentru aceeaşi operaţiune, în cadrul căruia suma totală solicitată a fost de 3,7 ori mai mare decât suma disponibilă.

Potrivit MCSI, până în acest moment, în cadrul apelurilor de proiecte lansate au fost aprobate spre finanţare proiecte cu o valoare totală de aproximativ 133 milioane de euro, din care circa 108 milioane fonduri FEDR. Astfel, valoarea proiectelor aprobate spre finanţare, numai în anul 2009, acoperă aproximativ 84% din valoarea cumulată a alocărilor pentru perioada 2007-2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb