"Acer" estimează că în 2009 vânzările sale de PC-uri portabile se vor apropia de nivelul din 2008

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 octombrie 2009

"Acer Inc", al doilea brand mondial de computere personale, estimează că în acest an livrările sale de PC-uri portabile vor depăşi pragul de 30 de milioane de unităţi, un nivel apropiat de cel înregistrat anul trecut, a declarat miercuri directorul general al Acer, Gianfranco Lanci, informează Reuters.

Acer este în prezent lider de piaţă pe segmentul netbook-urilor ieftine, o versiune mai simplă de laptop conceput în special pentru navigare pe Internet, dar numărul doi mondial în cazul netbook-urilor cu performanţe sporite.

Firma de cercetare de piaţă IDC estimează că în 2008 Acer a livrat aproximativ 32 milioane PC-uri, fiind depăşită doar de Hewlett-Packard şi Dell, însă în prima jumătate a acestui an vânzările au avut de suferit de pe urma crizei economice globale.

"Înregistrăm o creştere puternică din toate părţile, chiar dacă există anumite scăderi în Europa de Est", a declarat miercuri Gianfranco Lanci, adăugând că anunţul Acer referitor la retragerea de pe piaţă a 12.000 de laptopuri din China nu va avea niciun impact asupra operaţiunilor sale pe această piaţă de creştere puternică.

Zilele trecute, Acer a informat că va retrage de pe piaţa chineză un număr de 12.266 PC-uri din seria Aspire 3810 produse în perioada aprilie-septembrie, din cauza unei defecţiuni la microfon. Potrivit lui Lanci, în prezent China este responsabilă pentru aproximativ cinci procente din veniturile totale ale Acer, în creştere faţă de aproximativ trei procente în urmă cu 18 luni.

De asemenea, preşedintele Acer, J.T. Wang, a declarat presei că în 2009 se aştepată ca livrările Acer să înregistreze un ritm de creştere superior pieţei globale, în timp ce directorul executiv Gianfranco Lanci a informat că în următorii doi ani Acer vrea să devină al treilea brand de PC-uri din China. În prezent, Acer este în urma rivalilor Lenovo şi Hewlett-Packard pe piaţa chineză, piaţă care potrivit unor analişti ar urma va devansa SUA în câţiva ani şi va deveni cea mai mare piaţă de PC-uri după număr de utilizatori.

IDC prognozează că în 2010 comparativ cu acest an livrările globale de PC-uri vor creşte cu aproximativ 9%, odată cu revenirea încrederii consumatorilor şi cu lansarea noului sistem de operare Windows 7.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb