General ucrainean: "Păstrarea Bahmut reprezintă o necesitate militară"

General ucrainean: "Păstrarea Bahmut reprezintă o necesitate militară"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 27 martie 2023

Comandantul forţelor terestre ucrainene a declarat astăzi că trupele sale continuă să respingă atacurile puternice ale trupelor ruseşti asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei şi că apărarea acestuia constituie o "necesitate militară", relatează Reuters, conform Agerpres.

Potrivit armatei ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski a făcut această declaraţie în timpul unei vizite pe linia frontului din estul Ucrainei pentru a rezolva "aspecte problematice care împiedică executarea eficientă a sarcinilor de luptă" şi a luat "decizii operaţionale menite să consolideze capacităţile noastre de descurajare şi de a provoca daune inamicului".

Armata nu a oferit detalii şi nici nu a precizat când a avut loc vizita, dar comentariile lui Sîrski subliniază intenţia Ucrainei de a continua lupta la Bahmut, în pofida numărului mare de morţi de acolo.

"Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bahmut continuă. Situaţia este constant dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative în resurse umane, arme şi echipamente militare, dar continuă să desfăşoare acţiuni ofensive", a spus el.

Lăudând rezistenţa forţelor ucrainene în "condiţii extrem de dificile", generalul Sîrski a afirmat:"Apărarea Bahmutului în continuare se explică printr-o necesitate militară. Calculăm toate opţiunile posibile pentru evoluţia evenimentelor şi vom reacţiona în mod adecvat la situaţia actuală".

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat de asemenea zona de operaţiuni de lângă Bahmut săptămâna trecută şi a înmânat medalii şi decoraţii unor militari care luptă aici, într-un efort de ridicare a moralului, în timp ce Ucraina se pregăteşte pentru o posibilă contraofensivă după 13 luni de război.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi a declarat sâmbătă că situaţia este în curs de "stabilizare" în jurul Bahmut.

Moscova vede capturarea oraşului ca fiind vitală pentru finalizarea cuceririi regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei, unul dintre principalele sale obiective de război.

Amintind de Primul Război Mondial, bătălia s-a purtat din tranşee cu lovituri necruţătoare de artilerie şi rachete pe un câmp de luptă puternic minat, descris ca o "maşină de tocat carne" de către comandanţi din ambele tabere.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Dar unde este Marea Contra-ofensiva a Ucrainei,

    cu 1 000 000 de soldati,inarmati cu armele occidentale, 

    promis de Zelenski din vara anului 2022,

    ptr. care dam 9 miliarde $/luna + arme fara numar  

    Nu cred ca tacticienii americani nu s-au prins ca Bahmutul e o cauza pierduta si o modalitate a rusilor de-ai tine pe zelenskieni ocupati si macinati. Care-ar putea fi motivul pentru care ar accepta o astfel de pierdere de resurse umane si materiale?

    Au murit totii rusii si ucrainienii, bucurie mare UE , UK si SUA impart prada. Dupa propaganda au murit deja 500.000 de soldati.

    Agentiile internationale de presa anunta aztazi,

    INCERCUIREA de catre rusi a orasului Bahmut 

    Ukraina este ca și a Rusiei … Ukraina este kaput este distrusă … Este in faliment total …

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb