"Generali Asigurări" aplică tariful CASCO segmentat

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 aprilie 2007

Începând din a doua jumătate a lunii martie, "Generali Asigurări" a introdus pentru asigurările auto Casco, un nou sistem de tarifare, segmentat, bazat pe mai multe clase de risc. Acest sis­tem ia în considerare, la stabilirea valorii primei de asigurare, atât caracterisiticile autovehiculului, cât şi pe cele ale proprietarului (conducătorului auto). Noul tarif segmentat se aplică împreună cu sistemul Bonus-Malus, prin care proprietarii de autovehicule vor plăti, la aniversare, o primă de asigurare mai mică dacă în anul anterior nu au produs accidente, sau una majorată, dacă au raportat daune. Emiterea poliţelor se face folosind un nou sistem informatic de ofertare, emitere, modificare şi evidenţă a poliţelor.

Astfel, din luna martie, "Generali Asigurări" va calcula tariful poliţei CASCO în funcţie de mai multe caracteristici ale autovehicolului asigurat şi ale proprietarului acestuia, prima de asigurare rezultată fiind direct proporţională cu riscul.

La calcularea tarifului CASCO vor fi luate în considerare:

l datele privind conducătorul auto (asiguratul): vârsta, experienţa în conducere, stare civilă, dacă autovehicolul este condus şi de alte persoane decât asiguratul, zona în care utilizează cu precădere autovehicolul, parcursul mediu anual estimat, numărul de accidente înregistrate în ultimii trei ani, numărul de amenzi primite în ultimii trei ani (indiferent de cauză) etc;

l datele privind autovehiculul asigurat (fel, tip, putere motor);

l destinaţia autovehicolului (uz propriu, taxi, rent-a-car, protecţie şi pază, distribuţie etc);

l acceptarea (sau neacceptarea) de către asigurat a unor franşize fixe pe eveniment.

Un avantaj pe care îl oferă folosirea tarifului segmentat îl constituie reducerea semnificativă a primei de asigurare pentru persoanele care acceptă încheierea asigurării cu franşiza (asiguratul suportă financiar o parte din daună), mai ales pentru autoturismele şi autoutilitarele uşoare (până în 3,5 tone). Vânzarea cu franşiză va constitui un avantaj real pentru clienţii care nu îşi fac un scop în sine din a deschide nenumărate dosare de daune şi care înţeleg că reducerea de primă astfel obţinută le permite să acopere, parţial sau total, franşiza, în cazul în care au o daună de-a lungul unui an de asigurare.

Prin emiterea poliţelor CASCO cu ajutorul unui nou sistem informatic, "Generali Asigurări" urmăreşte reducerea posibilităţilor de eroare umană, standardizarea modului de prezentare a poliţelor şi ofertelor, eliminarea subiectivităţii în stabilirea tarifului precum şi evidenţierea imediată a noilor subscrieri în baza de date a asiguraţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb