Geoană: Punerea în practică a programului "Prima Casă", ineficientă

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 14 august 2009

Mircea Geoană a detaliat că ministerele PSD vor încerca să subvenţioneze şi să ajute acele firme care păstrează şi creează noi locuri de muncă.

Mircea Geoană a detaliat că ministerele PSD vor încerca să subvenţioneze şi să ajute acele firme care păstrează şi creează noi locuri de muncă.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, la Râmnicu Vâlcea, că intenţiile celor care au conceput programul ""Prima Casă"" au fost de bună credinţă dar, din păcate, aplicabilitatea acestuia nu este eficientă. Liderul social-democrat a explicat: "Noi ne-am fi dorit programe care să stimuleze construcţii de case şi apartamente noi în care să stea cu chirie subvenţionată tineri care la această oră nu au posibilitatea să facă un împrumut bancar. Acest proiect ar fi dat un avânt industriei pe orizontală, s-ar fi dezvoltat fabricile care produc materiale de construcţii, termopan, parchet, gresie, şi implicit s-ar fi generat noi locuri de muncă"".

Guvernul a alocat un fond de un miliard euro cu scopul de garantare a creditelor ipotecare din programul "Prima casă". Sunt voci care susţin că impactul acestui program este minim deoarece beneficiarii preferă locuinţele vechi, şi astfel, nu impactul asupra sectorului de construcţii este redus.

PSD promite măsuri sociale în perioada disponibilizărilor

Referindu-se la problemele şi măsurile menite să ajute la depăşirea crizei economice, liderul PSD a declarat că ministerele conduse de social-democraţi vor gândi scheme de lucru şi reduceri de cheltuieli, dar nu neapărat prin trimiterea oamenilor acasă, ci prin mijloace care să vizeze mai degrabă probleme financiare decât măsuri antisociale.

Mircea Geoană a detaliat că ministerele PSD vor încerca să subvenţioneze şi să ajute acele firme care păstrează şi creează noi locuri de muncă.

Liderul PSD a declarat: ""Ne bucurăm că reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene au înţeles că este necesară mărirea pensiilor şi, în special, a ajutoarelor financiare pentru categoriile defavorizate din România. Nu le putem cere aceloraşi oameni - pensionari, muncitori, agricultori - care au suportat costurile tranziţiei timp de 20 de ani, să suporte acum şi costurile crizei economice".

Sarea de la Ocnele Mari, vitală pentru judeţul Vâlcea

Aflat în vizită la Ocnele Mari, Mircea Geoană a apreciat că situaţia de aici reprezintă un semnal de alarmă. Preşedintele Senatului spune că, în prezent, la legea minelor trebuie făcute modificări prin care redevenţa pe care o plăteşte concesionarul să revină direct comunităţii locale din perimetrul în care sunt exploatate aceste minereuri.

Potrivit preşedintelui Senatului, din punct de vedere economic trebuie avut în vedere că sarea de la Ocnele Mari reprezintă o materie primă vitală economiei judeţului Vâlcea, dar trebuie exploatată în viitor eficient, fără riscuri.

Din punct de vedere social, Mircea Geoană afirmă că oamenii strămutaţi din zonele calamitate trebuie să primească despăgubiri juste şi garanţia unei case care să nu mai fie niciodată ameninţată de o eventuală catastrofă naturală.

Din punct de vedere ecologic, Geoană spune că trebuie "să învăţăm să exploatăm resursele solului fără a afecta natura şi mediul în care trăim".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb