Germania îşi reactivează centralele pe cărbune pentru a economisi gazul

F.D.
Internaţional / 13 iulie 2022

Germania îşi reactivează centralele pe cărbune pentru a economisi gazul

Guvernul german a aprobat astăzi o reglementare ce permite revenirea la punerea în funcţiune a termocentralelor pe bază de cărbune şi petrol, pentru a economisi gazele naturale, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Termocentralele, menţinute în rezerva strategică a Germaniei, vor putea funcţiona astfel temporar până la sfârşitul iernii viitoare.

Măsura face parte din pachetul impulsionat de Ministerul german al Economiei şi Protecţiei Climei, în timp ce în contextul războiului din Ucraina livrările de gaze ruseşti au scăzut, există riscul sistării lor dacă Rusia ar decide astfel ca represalii pentru sancţiunile împotriva sa, iar Germania caută oricum să-şi diminueze dependenţa faţă de gazul rusesc, dar alternativele, în special gazele naturale lichefiate, sunt mai scumpe şi costurile energetice sunt deja în creştere.

Germania este foarte dependentă de materiile prime energetice ruseşti. Înaintea războiului început în februarie ea importa din Rusia 55% din necesarul său de gaze naturale, procent diminuat între timp la 35%.

Dar scăderea recentă a livrărilor de gaze ruseşti ameninţă obiectivul ţărilor europene de a-şi umple depozitele de gaze până în noiembrie.

''Dorim să economisim gaze acum pentru a ne umple depozitele în perspectiva iernii. Ne vom spori în acest mod precauţiile şi ne vom proteja în faţa unei acutizări a situaţiei actuale pe piaţa energetică'', a motivat reactivarea centralelor pe cărbune ministrul german al economiei, Robert Habeck.

Noua reglementare va permite reintrarea în funcţiune a centralelor care nu funcţionează pe bază de gaz şi care au împreună o capacitate instalată de 4,3 gigavaţi pentru cărbune şi 1,6 gigavaţi pentru uleiuri minerale. Acestora li se adaugă centralele pe cărbune care urmau să fie dezafectate anul acesta şi anul viitor şi care însumează o capacitate de 2,6 gigavaţi.

Dar ''obiectivul prioritar de a finaliza renunţarea la cărbune în Germania până în 2030 nu va fi afectat de această măsură temporară'', asigură Ministerul german al Economiei şi Protecţiei Climei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Noi ce facem? asteptam ordine sau platim…?

    1. Noi exportam gazul...ca si asa nu avem destul:-)

    F bine face Germania. Trădătorii noștri ce fac?

    Unde este Greenpeace sa ii opreasca sa porneasca ca polieaza. Unde este Frans Timmermans care urla sa se inchida minele si termocentralele. Sa se duca sa ii opreasca pe nemtii. A nu poate ca Getmania face ce vrea ea, nu respecta nimic. Cum au dat ordin la tr.datorii care ne conduc, cum au inchis tot, pierzand independenta energetica a Romanie si in loc sa fie la puscari.e ei sa lafaie pe suferinta noastra.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb