Germania: Moody's a îmbunătăţit perspectiva ţării la "stabilă"

V.B.
Internaţional / 2 martie 2014

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a îmbunătăţit, vineri, perspectiva pentru ratingul de ţară al Germaniei de la "negativă" la "stabilă", estimând că s-a redus riscul ca această ţară să fie constrânsă a contribui la susţinerea economiilor mai slabe din zona euro, potrivit AFP.

Moody's a confirmat şi ratingul "AAA" (maxim) atribuit Germaniei, în prezent cea mai mare economie din Europa.

Conform agenţiei de evaluare, progresele realizate de fiecare ţară din zona euro, precum şi progresele realizate de Uniunea Europeană privind barierele instituţionale împotriva răspândirii riscurilor au redus pericolul ca Germania să fie nevoită să contribuie la noi planuri de salvare pentru ţările din zona euro, ceea ce a generat îmbunătăţirea perspectivei ţării. Alt motiv menţionat de Moody's este reducerea deficitului fiscal al Germaniei.

"Moody's se aşteaptă la un buget fiscal echilibrat pentru 2014 şi 2015 şi este puţin probabil ca autorităţile de la Berlin să se abată de la politica fiscală prudentă anunţată în acordul de coaliţie", precizează comunicatul agenţiei.

Moody's vorbeşte şi despre reducerea riscului ca guvernul de la Berlin să fie nevoit să sprijine băncile germane: "Modificarea perspectivei reflectă capacitatea solidă a băncilor germane de a face faţă şocurilor, după un an cu pierderi mici cauzate de criză, dar şi a îmbunătăţirii poziţiei de capital".

Prin îmbunătăţirea perspectivei, agenţia semnalizează că, pe termen mediu, nu are de gând să scoată Germania din categoria ţărilor cu ratingul "AAA". În pofida acestui fapt, Moody's a avertizat că, în cazul în care criza datoriilor din zona euro se va înrăutăţi (şi mai ales dacă va afecta marile economii, precum Italia sau Spania), acest lucru ar putea pune presiuni pe ratingul Germaniei.

În ianuarie, şi celelalte două mari agenţii internaţionale de rating (Standard & Poor's Ratings Services şi Fitch Ratings) au confirmat ratingul "AAA" pentru datoria pe termen lung a Germaniei, cele două agenţii acordându-i ţării o perspectivă stabilă.

În prezent, doar 10 ţări din lume mai beneficiază de un rating "AAA" din partea tuturor celor trei mari agenţii de rating. Dintre ele, şapte sunt în Europa: Suedia, Norvegia, Danemarca, Elveţia, Germania, Luxemburg şi Finlanda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb