Germania: Taxa pe combustibilul nuclear este neconstituţională

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 iunie 2017

Principalele companii de utilităţi din Germania - E.ON, RWE şi EnBW - vor putea recupera aproximativ 6,3 miliarde de euro (7,1 miliarde de dolari) în impozite, după ce Curtea Constituţională din Karlsruhe a decis, ieri, că taxa pe combustibilul nuclear este neconstituţională, transmit Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Legea, impusă companiilor energetice în perioada 2011 - 2016, este nulă şi fără efecte juridice deoarece Guvernul cancelarului Angela Merkel nu avea competenţa legală pentru a impune legea. Această taxă a afectat semnificativ câştigurile firmelor germane.

Taxa, 145 de euro pentru gramul de combustibil nuclear generat de reactoarele companiilor, a costat numai firma E.ON aproximativ 2,85 miliarde de euro în perioada 2011 - 2016.

"Acum, E.ON şi RWE se pot aştepta la un cadou neaşteptat care le va ajuta în timpul restructurării activităţilor lor. Este o surpriză plăcută şi nu este reflectată complet în estimările analiştilor", a declarat un trader german.

E.ON a anunţat că ar putea primi înapoi aproximativ 2,85 miliarde de euro, plus 450 de milioane de euro dobânzi, ceea ce va majora profitul companiei şi îi va reduce datoria. E.ON a confirmat estimările pentru 2017.

Ieri, acţiunile E.ON au urcat cu 5,6%, la cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni. Titlurile RWE au crescut cu 7%, în timp ce acţiunile EnBW înregistrau un avans de 2,1%.

E.ON a investit câteva sute de milioane de euro pentru a extinde durata de funcţionare a centralelor nucleare. La câteva luni după dezastrul nuclear de la Fukushima (martie 2011), Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel a decis să închidă imediat opt dintre cele 17 reactoare care funcţionau în Germania, urmând ca restul să fie închise până în 2022.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, şi-a început activitatea la data de 1 ianuarie, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb