Gfk: Doar 6% dintre români plătesc facturile cu cardul

F. A.
Macroeconomie / 16 iulie 2010

Cea mai des utilizată metodă de a plăti facturile rămâne cea direct la ghişeul furnizorului, 77% dintre persoanele între 18 şi 65 de ani care se ocupă de plata facturilor în gospodărie apelând la ea, potrivit unui studiu Gfk transmis redacţiei. Alte metode folosite sunt plata la poştă (39% din respondenţi) şi la casieriile băncilor (25%). Doar 5% dintre cei care se ocupă de plata facturilor în familie folosesc ATM-urile bancare pentru plăţi, iar 2% folosesc serviciile de Internet banking. 11% dintre respondenţi folosesc plata prin serviciile disponibile în magazine sau benzinării.

Pentru facturile de utilităţi cea mai folosită metodă de plată este cea la ghişeul furnizorului - mai mult de jumătate dintre cei care plătesc facturi de apă merg direct la furnizor pentru a o plăti şi aproximativ 40-45% dintre cei care plătesc facturi de gaze, electricitate sau salubritate fac plata direct la furnizor. Pentru factura de apă alte metode utilizate sunt plata la casieriile băncilor (10%) sau la poştă (9%). Pentru factura de gaze, pe lângă plata la ghişeu, la bancă (25%) şi la poştă (12%), sunt folosite şi plata în magazine şi benzinării (8%) şi la ATM-uri bancare (6%). Pentru electricitate, pe lângă plata la ghişeu, se foloseşte în măsură destul de mare plata la oficiile poştale (35%) şi la bănci (15%).

Respondenţii aleg plata la ghişeul furnizorului pentru că este o metodă sigură (27%), din obişnuinţă (21%) sau pentru că este mai simplă (21%). Motivele pentru care plata la poşta este aleasă sunt legate de faptul că oficiul poştal este aproape de casă sau de serviciu (31%), este simplu de utilizat (15%) sau este comod (15%). Cei care optează pentru casieriile băncilor spun că această metodă este simplă (26%) sau rapidă (20%), dar şi că o aleg pentru că nu au un card bancar sau nu ştiu să îl folosească (14%). Doar 6% din respondenţi plătesc facturile cu cardul, cei mai mulţi preferând să folosească banii lichizi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb