GHEORGHE FLOREA: "De reuşita schimbării la faţă a justiţiei atârnă interese esenţiale ale statului"

George Forcoş
Anticorupţie / 3 iulie 2016

Avocaţii români sunt conştienţi că de reuşita schimbării la faţă a justiţiei atârnă interese esenţiale ale statului, a declarat, duminică, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Gheorghe Florea, potrivit Agerpres.

"Noi, avocaţii, suntem conştienţi că de reuşita schimbării la faţă a justiţiei atârnă interese esenţiale ale statului, dar şi ale profesiei de avocat. Munca în justiţie, indiferent de nivel, ştim că se desfăşoară zilnic sub presiunea mediului social a cărei evoluţie înlătură tot mai mult tradiţia instituţională a fiecăruia dintre profesiile juridice. Realitatea nu poate fi negată, însă Justiţia este un domeniu în care compromisul are efecte ireparabile", a declarat preşedintele UNBR, la evenimentul organizat de CSM de Ziua Justiţiei.

El a vorbit şi despre necesitatea de a crede în dreptatea bazată pe lege şi a subliniat că justiţia este făcută de "oameni respectaţi pentru munca şi echilibrul de care dau dovadă spre binele public".

"Viaţa a demonstrat că dialogul, tactul, felul în care fiecare dintre noi ne facem datoria, măsura în care reuşim să privim realitatea fără pasiuni, fără interese străine de imperativul respectării regulilor ne dă speranţa că vom avea zilnic o zi în care justiţie este totdeauna în ziua ei, adică este înţeleasă de cei în slujba cărora ea se face, este prietenoasă şi este făcută de oameni respectaţi pentru munca şi echilibrul de care dau dovadă spre binele public. Tradiţia demonstrează că e o zi în care munca tuturor judecătorilor, procurorilor grefierilor, dar şi a avocaţilor, consilierilor juridici, executorilor judecătoreşti, notarilor, practicienilor în insolvenţă, este o muncă ce trebuie să fie privită ca fiind cea care pe altarul justiţiei nu poate să facă altceva decât lucruri care sunt folositoare oamenilor. Dacă vom avea cu toţii puterea şi tăria de a crede în dreptatea bazată pe lege, dacă vom avea permanent conştiinţa curată, vom avea credinţa că ceea ce facem ne dă tăria să sperăm în mai bine spre binele oamenilor pe care îi slujim", a menţionat Florea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb