Gheorghe Iaciu a ajuns la aproape 33% din Impact

Diana Enache
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 iulie 2013

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, acţionarul principal al Impact Developer&Contractor (IMP), a cumpărat, joi, 6,6 milioane unităţi, adică 3,3% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar de la fonduri de pensii adminis­trate de ING, ajungând să deţină 32,71% din titlurile IMP, aproape de pragul de 33%, la care, conform legii, trebuie lansată o ofertă de preluare.

Acesta a plătit 960.000 lei pentru pachetul de acţiuni. Anterior acestui transfer, Iaciu deţinea 29,37% din Impact. Patronul Doraly a cumpărat mai mult de o treime din pachetul de 8,1% din acţiunile Impact vândut de trei fonduri de pensii administrate de ING, pachet pe care fondurile au încasat 2,3 milioane lei.

Iaciu a intrat în acţionariatul societăţii în martie, prin achiziţia a 23,22% din acţiunile IMP, pentru 6,4 milioane lei.

Şi Adrian Andrici a cumpărat 3,1% titlurile vândute de fondurile ING, pentru care a plătit 892.000 de lei, ajungând la o participaţie de 13,8%. Adrian Andrici deţinea 10,69% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar, înaintea transferului de joi.

Tot joi, Lucian Claudiu Mateescu director general al Impact a preluat un pachet reprezentând 1% din capitalul social al companiei, pentru 290.000 de lei.

Toţi cei trei acţionari au cumpărat titlurile Impact prin intermediul firmei de brokeraj Swiss Capital.

Cele trei fonduri de pensii adminis­trate de ING au vândut pachetul de acţiuni IMP după ce au redus preţul la 0,1451 lei/titlu. Miercuri, la prima încercare de vânzare, fondurile au cerut 0,155 lei/titlu, însă nu au găsit cumpărători pentru întregul pachet şi au fost nevoiţi să amâne transferul.

Hotărârea de vânzare a acţiunilor a venit după trecerea datei de înregistrare pentru o AGA, în care s-a decis reducerea capitalului social de la 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei.

Operaţiunea a fost propusă de unul dintre acţionarii semnificativi ai Impact, omul de afaceri Adrian Andrici, care şi-a motivat propunerea prin creşterea pierderilor înregis­trate de Impact, precum şi prin "necesitatea de a aduce valoarea nominală a acţiunilor la un nivel care să reflecte valoarea lor de tranzacţionare actuală pe piaţa de capital".

În primul trimestru al acestui an, Impact a înregistrat o pierdere de 5,4 milioane lei, cu 26,1% mai mare decât cea din intervalul similar din 2012, după ce, anul trecut, Impact a raportat pierderi de 75,5 milioane lei.

Veniturile companiei au fost de 5,5 milioane lei, după primele trei luni ale acestui an, duble faţă cele din perioada similară a anului trecut, iar cheltuielile au fost de 11 milioane lei, cu 55% peste cele din 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb