GHEORGHE PIPEREA, DESPRE MUGUR ISĂRESCU: "Nu cred că este în regulă ca în rândurile Academiei Române să se ascundă un colaborator al Securităţii"

E.O.
Bănci-Asigurări / 19 iunie 2020

MUGUR ISĂRESCU

MUGUR ISĂRESCU

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Avocatul Gheorghe Piperea se aşteaptă ca Academia Română să ia atitudine cu privire la faptul că, recent, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a sesizat Curtea de Apel să constate calitatea guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR) de colaborator al fostei Securităţi.

    Acţiunea CNSAS vine după ce, în urmă cu circa un an, avocatul Piperea a sesizat Consiliul despre colaborarea guvernatorului BNR cu Securitatea. Avocatul a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook: "Am primit de la CNSAS înştiinţarea că, urmare cererii Asociaţiei Parakletos, s-a finalizat cercetarea privitoare la domnul «Academician Constantin-Mugurel Isărescu, Guvernator al Băncii Naţionale a României», s-a emis o Notă de Constatare şi s-a formulat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti o acţiune în constatarea calităţii de colaborator (al fostei poliţii secrete comuniste, n.n.).

    Cu ocazia primirii acestei corespondenţe, pot, în sfârşit, să fiu sigur că nu este un vis sau o iluzie ceea ce se întâmplă, ci purul adevăr. Până acum m-am ciupit de obraz ca să fiu sigur că nu visez. Statuia «domnului Academician», că să mă exprim în cuvintele scrisorii CNSAS, poate fi dată jos de pe soclu. Mă aştept că Academia Română să ia atitudine - nu cred că este în regulă ca în rândurile acestei înalt prestigioase instituţii româneşti să se ascundă un colaborator al Securităţii.

    Din această corespondenţă rezultă cel puţin două direcţii de acţiune :

    (i) voi avea tot dreptul din lume de a formula intervenţie accesorie în dosar, în sprijinul reclamantei CNSAS şi în defavoarea pârâtului Isărescu;

    (îi) toată presa şi opinia publică, inclusiv influencerii care şi-au dat arama pe faţă susţinându-l făţiş pe pârâtul Isărescu, vor avea un subiect fierbinte de urmărit, timp de cel puţin 3 ani.

    Este foarte probabil că, în curând, vom vedea altă semnătură pe bancnotele româneşti.

    Eforturile comunicatorilor din BNR de a demonstra cât de nemaipomenit de bună pentru economia României a fost BNR, sub înţeleapta tiranie a pârâtului Isărescu, sunt inutile şi rizibile, afectând grav credibilitatea BNR ca instituţie a Statului român".

    Amintim că, la începutul lunii martie 2017, cotidianul România Liberă a scris că Mugur Isărescu a dat note informative la Securitate, sub numele de cod "Manole".

    Răspunsul Guvernatorului Băncii Centrale la aceste acuzaţii a fost dat în cadrul unui interviu publicat în Jurnalul Naţional. Şeful BNR arăta, printre altele: "Activitatea mea de dinainte de 1989 este arhicunoscută. Am lucrat timp de 17 ani într-un singur loc, la Institutul de Economie Mondială. (...); Institutul avea într-adevăr o poziţie specială în epocă. De exemplu, avea acces direct la fluxul Reuters, pentru a accesa preţuri, evoluţii de cursuri valutare, ştiri din economia mondială etc. Analizele cercetătorilor pe baza acestor date ajungeau pe canale specializate la instituţiile abilitate, la Ministerul Comerţului, la Guvern, inclusiv pe masa lui Ceauşescu. Având în vedere importanţa şi destinaţia acestora, era precizat cu iniţiale numele tuturor celor care participau la redactarea materialelor, de la analist la dactilografă. Din acest motiv, probabil, au apărut, şi continuă să prezinte interes şi astăzi, întrebările legate de activitatea IEM".

    Opinia Cititorului ( 38 )

    1. Noi propuneri pentru Consiliul de Administratie al BNR

      Piperea, Zamfir, Isar, Sima 

      1. 30 ani - un singur guvernator si nimeni nu se întreabă: De ce?

        Capitalismul extractiv prosperă, când are omul potrivit(Guvernatorul potrivit) la locul potrivit.

        Doar Zamfir ca este membru angajat politic. Pentru ceilalte ce sa negocieze PNL_PSD_USR_UDMR_PRO... si alte hiene mai mici?

        Il propun pe Valcov pe postul de guvernator BNR si pe Dragnea guvernator adjunct

        asta e explicatia pentru care nu am ajuns sa ne trezim in incapacitate de plata si cu falimente bancare pe banda rulanta si cu categoria junk la investment grade, dar mai sunt sperante, daca sunt numiti diversi....

        Oricum e foarte bun , de fapt cel mai bun

        A fost stabilitate financiara

        E recunoscut si respectat afara 

        _____ ochelari de cal lipsesc la tine _____

        la tine educatie minima financiara

        merg pe mana lui Teodorovici (e singurul care e pentru popor si za best for bnrr )

        Capitalismul extractiv prospera? Ce vreți sa spuneti ca uite un reprezentant al banilor capitaliștilor e de fapt un comunist? Buna ziua logica....

      unde vezi tu ca se acunde? poate a fast un turnator de birou, dar nu un securist care distrugea destine. e usor sa scoti din context. e plina tara de viteji azi, unul mai patriot ca altul dar tot cu turnatorii vechi se tine linia de plutire

      1. manole, iesi de sub pat si mai lasa ulcica aia cu poșircă si iesi in public asa cum fac pres Federal Reserve si ECB ca iei o căruță de bani moka!!! SINDROMUL CEAȘCĂ sa pleci din functie ori cu mainile pe piept ori cu șuturi in posterior...

      E. Aduce TEZAURUL. În pivniță găurim butoaiele cu kalașnicovul.....

      1. De aia trebuia să se apuce punctul 8 din Proclamația de la Timișoara. Securistul, este securist. Nu exista buni sau rai. Pe toți ăștia daca ii intrebi, ei îți vor spune, am aparat tara. De cine? Ca nu cumva sa ne fie mai bine? Omorând cu bătaia, luând casele, pământul și pădurea omului? Iar în 1990 au reușit tot ei să ajungă la Ciolan??Fără nicio aluzie la domnul Ciolacu

      am o intrebare pentru "ganditorii" de aici:

      politica "monetara" a Romaniei a fost "proasta in ultimii " 30 ani ? 

      BNR a acoperit sau a descoperit crize pe care le-a manageriat OK? 

      Daca DA , ce va mai f----e grija ? 

      Daca NU atunci sa auzim....

      1. lasa-i mai ca-s niste prosti.

        ...

        du-te la culcare

        A fost criminala, nu proasta. Principala unealta de distrugere a economiei si indatorare a tarii. Daca mai cautam si rezervele de aur, Manolebar trebui sa se duca la streang.

      Cred că majoritatea academicienilor sunt cu bube in cap iar Dl Isărescu este imaculat față de ei si clar bine pregătit. Totuși nu mai trebuia să accepte un nou mandat .

      1. Daca toti securistii ar fi fost atat de patrioti, corecti, pregatiti si omenosi ca acest om, atunci, in 89, nimeni nu ar fi strigat "jos securitatea" Peste ani, meritele lui vor fi recunoscute si elogiate. El a fost poate securist, ca multi oameni valorosi ai acestei tari, dar de fatada, de conjunctura. Ca daca nu ar fi fost in caruta lor nu ajungea unde a fost si unde este. Si in locul lui ar fi fost P. Iperea sau altul.

        daca nu il accepta, acuma ne duceam in......

        bai, mai tineti minte cand Dragnea voia sa stabileasca el inflatia: bun, azi m-am sculat bine dispus, inflatia e 0,5%

      A început cu ,, băncile " cu randament mare supervizate de BNR : CARITAS,FNI,SOV.... apoi la Fe vechi tot să nu se produce NIMIC. CHINEZII??? : de la AC cu GĂMĂLIE la SATELIȚI ; nu birocrație de politruci = bla.. bla......

      Interesant cum dnul av piperea care macină cuvinte la televiziunea unui turnător si condamnat penal lui voiculescu, nu are probleme de etica și morala, decât atunci când e “alții”. Paroxismul politic naste monștrii orbi și surzi...

      Manole pleacă frate ca devii din ce in ce mai jalnic.

      1. Trădător de neam... asta e.

        mai bine pleca tu .......

      In o tara plina de securisti nu putem avea la BNR decat un securist! Tara nu are specialisti "curati"!!! Isarescu e ales pe viata! Interese subterane ...

      1. e cel mai bun dintre toti

      Isarescu face cat 4567903337 de piperea

      Manole = trădător de neam.

      Omul pus la locul potrivit de interesele străine României.

      Răspunde cel mai bine comenzilor venite din afara tarii, asta l-a ținut in funcție timp de 30 de ani. 

      Cei mai mari specialisti ai tarii lucrau cu securitatea. Asa ca nu va mai plangeti Dl Isarescu a condus bine destinele monetare ale tarii pana acum. Dl Av. Pirerea ar trebui sa isi vada de procesele lui nu sa umble dupa cai verzi pe pereti. Dl Isarescu este unul dintre cei mai mari finantisti ai tarii si el ar trebui sa propuna inlocuitorul dupa ce iese la pensie. Cainii latra ursul merge.

      Romania are nevoie de un guvernator patriot, un guvernator care sa reprezinte interesele țării. Romania nu are nevoie de un înlocuitor propus de turnătorul Manole sau interesele străine României.

      Sper sa poată fi dovedită politica antinațională promovată de eternul Manole.

      O porcarie de tot rasul , toti care ocupau o functie cu greutate erau fortati sa fie in securitate , daca se dovedeste ca a facut rau cuiva atunci e alta poveste , terminati cu bolsevisme prea ne denigram elitele ca e la moda .

      1. Manole elită?!

      Daunazi il cautau pe rasdac sa il aresteze acu il compara pe manole cu dorel .... Eu zic sa ei cercul si sa te duci la joaca vanator de scaun .

      1. Țara asta merită un guvernator patriot nu pe turnătorul Manole vândut străinilor.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    14 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9761
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb