GHEORGHE PIPEREA: "Suspendarea plăţii ratelor bancare agravează problema supra-îndatorării care va veni după starea de urgenţă"

M.A.
Bănci-Asigurări / 15 martie 2020

Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că suspendarea plăţii ratelor bancare pe 2-3 luni, cerută de ministrul Florin Cîţu nu rezolvă, ci agravează problema supra-îndatorării care va veni după starea de urgenţă.

"Locuri de muncă se vor pierde şi din cauza stării de urgenţă, dar mai ales din cauza austerităţii care vine odată cu împrumutul de la FMI de 20 de miliarde sugerat de Cîţu în timpul "audierilor" de ieri din Parlament.", a declarat Gheorghe Piperea.

Potrivit avocatului, lucrul care ar fi ajutat, în mod real, la protecţia consumatorilor ar fi fost legile anti-cămătărie, la care s-au opus vehement PNL şi USR.

"Plafonarea dobânzilor, oprirea executărilor silite abuzive şi intempestive, interdicţia timp de un an a evacuării din locuinţa familială, prohibiţia vânzării speculative a creanţelor bancare şi conversia în lei a creditelor în valută, la cursul istoric, din data contractării creditelor, ar fi fost guri de oxigen pentru debitori şi punţi de traversare în siguranţă a turbulenţelor şi a panicii cauzate de pandemie.", precizează Piperea, adăugând că, încă este posibilă votarea (on-line) şi promulgarea acestor legi, chiar dacă, începând de luni, vom fi intrat în stare de urgenţă.

"În situaţii de criză sau catastrofă ajuţi oamenii, nu entităţile care au cauzat criza sau catastrofa", a spus profesorul Gheorghe Piperea.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. ...

    1. Mars camatarule de anonim, nu-ti mai ajunge specula pe spinarea oamenilor care s-au indatorat o viata sa-si ia un apartment! Dl Piperea pune mana fix pe rana cu aceste argumente.

      Nu este el ticalos, esti tu bolnav. El are, de data aceasta, dreptate.

    Pe toți ne avantajează ce propune dl. Piperea și este și foarte corect. Nu știu ce se tot baga unii în seama, care nu se ridica nici la genunchiul broaștei.

    Da, ca sa vezi, mai aparea o lege neconstitutionala emisa de piperea, ce masuri , ce planuri, doar legea teparilor a lui piperea salveaza omenirea! Un vaccin n ai facut piperea, la valoarea ta? Ma mir!

    Niște șmecheri au făcut împrumuturi pt vile, limuzine etc în FRANCI ELVEȚIENI. Unde dobânda era mică dar riscul mare. Toți ceilalți fraieri aveau credite fie în lei, fie în dolari sau euro. Și plăteau dobândă. Numai că riscul de care vorbeam a intrat în acțiune iar nenea Piperea ar vrea ca toți ăilalți să plătim (prin taxe și impozite) riscul pe care și l-au luat cei din prima categorie.

    1. Donkey nu mai vorbi in necunostinta de cauza. La nivelul de camatarie la care au ajuns bancile astazi, au mai trait romanii in vremea lui Eminescu, cand o anumita natie imprumutau taranii cu bani pentru ca mai apoi sa le ia pamanturile. Acestia ajungeau sa munceasca in dijma pe propriile pamanturi. A se vedea articolele de ziar ale lui Eminescu. Interesant este ce spune Piperea despre opozitia PNL si USR pentru legi care ar fi protejat cetatenii romani de interese economice straine de Romania. Usor, usor incepem sa deosebim prietenii de dusmani.

    Somitatea asta a pierdut toate procesele contra bancilor, dar a incasat banii de la clienti, acum incearca pe cale legislativă. Toate ineptiile acestui profesionist au fost trantite de ccr.

    Profesor universitar de drept sa nu stie ca este obligatoriu avizul CES in procesul legislativ?

    In toata europa se suspenda ratele la banci in perioada coronavirusului,numai aici ,nuOri noi sutem prea prost ,ori astia sunt niste hoti excroci ,nemernici,scursura ome irii, ori amandoua luate impreuna.

    O sa ma îngrijoreze atunci cand va fi votată legea care sa ma oblige sa iau credit de la banca ...

    Pana atunci.... cheltuielile se fac cu cap si nu cu c__u, banii se pot face si invers. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb