Giganţii energiei din Franţa cer populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul

F.D.
Internaţional / 27 iunie 2022

Giganţii energiei din Franţa cer populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul

Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut ieri populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se profilează, transmite Reuters, potrivit News.ro.

"Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul şi a recâştiga spaţiu de manevră", au declarat directorii generali ai Engie, EDF şi Total, într-o scrisoare deschisă publicată înziarul săptămânal Journal du Dimanche.

Scrisoarea semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF şi Patrick Pouyanne de la TotalEnergies menţionează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum şi generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere.

Franţa intenţionează să-şi umple depozitele de gaze până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne.

Centrele de stocare a gazelor din ţară sunt în prezent pline în proporţie de 59%. Invadarea Ucrainei de către Rusia a adus în atenţie dependenţa Europei de gazele ruseşti, determinând o luptă pentru surse alternative de energie.

Presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuţii cu TotalEnergies cu privire la creşterea capacităţii de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa.

"Dacă vom acţiona încă din vară, vom putea fi mai bine pregătiţi la începutul iernii viitoare, în special pentru păstrarea rezervelor noastre de gaze", au spus directorii companiilor energetice în scrisoarea lor, adăugând că eforturile de a limita consumul ar trebui să fie "imediate, colective şi masive".

Ei au citat propriile eforturi de a găsi noi surse de gaze şi de a construi un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) în portul nordic Le Havre.

Franţa şi-a extins recent mecanismul de reglementare a preţurilor gazelor până la sfârşitul anului. Iniţial programat să se desfăşoare până la sfârşitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creşterii preţurilor energiei asupra puterii de cumpărare a consumatorilor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Vai de capul vostru francezilor...Asa va trebuie sa va saturati de sanctiuni...

    1. Foarte bine ! Aceasta iarna va fi mai greu,dar anul viitor sigur Uniunea Europeana va fi mai bine pregatita. Sanctiunile erau absolut necesare,pentru a descuraja noul regim nazist de la Kremlin !

      Zici tu,optimistule? Eu cred c-o sa ne ia mama dracului pe toti la iarna.Mai mult sau mai putin,in functie de salariul minim din fiece tara UE.Pe noi romanii,"prietenia" asta subita cu ucrainienii,mai mult.Da' la urma,Zelenski va recunoaste in fine ca nu noi le-am luat lor Bucovina.Americanii au fost de vina futu-i in gura sa-i fut !!!!( citat din Tudor Chirila ).

      Ce limbaj elevat ai tu alice...unde ai facut scoala, la Tiraspol:-)?

      Noi avem gaz, curent, nu-i bai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb